www.car.cz
 

Novinky z týmu ŠM před Německem. Něm. rallye v datech
     tisková zpráva


Novinky z týmu:

Finská rallye znamenala zatím nejlepší dosažený výsledek pro Fabii WRC. Jani Paasonen skončil v absolutní klasifikaci na šestém místě, což byl zároveň jeho nejlepší osobní výsledek s vozem kategorie WRC. Toni dokončil náročnou soutěž jako osmý a dosavadní nejlepší umístění Fabie WRC vylepšil také.

Jani převzal za svůj výkon v domácí soutěži ocenění Hvězda rallye, udělované společností Inmarsat. Je to již podruhé, kdy se jezdci týmu Škoda Motorsport dostalo takovéhoto vyznamenání. Stejnou cenu obdržel Toni Gardemeister po loňské Australské rallye.


Německá rallye v datech:

Základnou Německé rallye je Trier, nejstarší město v Německu, ležící v samém srdci moselského vinařského kraje. Servisní zóna se nachází asi 40 kilometrů jihovýchodně od tohoto města. Poprvé se soutěž jela jako součást mistrovství světa v roce 2002, 20 let po jejím vzniku. Zatím je tu stoprocentně nejúspěšnějším jezdcem současný vedoucí jezdec šampionátu, Sebastien Loeb, který vyhrál oba dosavadní ročníky.

Páteční etapa měří 135,02 km a zavede jezdce do vinic mezi Trierem a Bostalsee. Sobotní den bude nejdelší (177,66 km) a zahrnuje úseky vedoucí bývalým vojenským prostorem v Baumholderu, ještě dále na jihovýchod od servisního zázemí. Mezi osmi naplánovanými rychlostními zkouškami jsou i dva průjezdy nejdelším úsekem Panzerplatte (40,30 km) s populárním skokem Gina. Nedělní etapu pak tvoří pouze tři rychlostní zkoušky projížděné dvakrát a druhá návštěva v St. Wendel. Celkem měří 98,38 kilometrů a soutěž skončí ve 13:05 v servisní zóně. Slavnostní cílová rampa v Porta Negra v Trieru očekává první vůz v 15:30 hodin.

Škoda Media Team


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose