www.car.cz
 

Řada R prošla nejnáročnějšími testy v historii značky
     tisková zpráva


 
Scania je důkladně připravena
Praha, 12. srpna 2004Výroba a uvedení nové řady automobilů to nejsou jenom technická zlepšení. Společnost Scania vynaložila mnoho úsilí, aby řada R byla pro zákazníky tím nejlepším, co jim kdy nabídla. Veškeré díly prošly nejnáročnějšími zkouškami v historii společnosti. Důkladně vyškolen byl i personál prodeje a servisních služeb.
 
„Špičková kvalita je předpokladem pozice vedoucí značky, a stála proto vždy v popředí našeho zájmu. Těžištěm vývoje nové řady nákladních automobilů byla spolehlivost, spotřeba paliva a pracoviště řidiče, protože tyto oblasti přesně odpovídají nejdůležitějším nákupním kritériím našich zákazníků,“ říká Hasse Johansson, viceprezident oddělení výzkumu a vývoje
(R&D) společnosti Scania.
 
V posledních pěti letech Scania zdokonalila proces vývoje, renovovala výrobní závody           a zvýšila jejich kapacitu. Změny se dotkly i testovacích postupů. Scania prováděla testování v úzké spolupráci se zákazníky, zintenzívnila provozní zkoušky a prodloužila předsériové jízdy. Současně s tím některé oblasti přešly na nové technologie. Tak zajistila, že na trh uvede opravdu kvalitní výrobek.
 
Vývoj
Vývoj výrobku se poněkud přeorientoval, a to dřívějším zapojením zákazníků, trhů                   a marketingových oddělení. Nové pracovní postupy vedou k tomu, že kromě přímé odpovědnosti za návrh součásti nebo systému, jsou někteří vývojoví technici zodpovědní za celkové funkční parametry vozidla, jako např. za spotřebu paliva, spolehlivost, nosnost, pracoviště řidiče, aktivní bezpečnost apod..
 
Aby byl zajištěn souběh souvisejících projektů jsou během celého procesu vývoje uplatňovány nové kontrolní mechanismy. Ty se týkají i marketingových jednotek, jako např. plánování a uvádění výrobků na trh.
 
Zkoušky
Kromě testování na zkušební lavici, najeli technici oddělení výzkumu a vývoje společnosti Scania při zkouškách prototypů nové řady nákladních automobilů více než 3 000 000 km. Navíc zhruba 50 nákladních automobilů nasazených do provozních zkoušek, najelo se zákazníky ze 13 zemí téměř 4 000 000 km. Do testování bylo zapojeno zhruba 200 řidičů, kteří ve své dennodenní práci dodržovali přísné utajení.
 
 
Výroba
 
Postupný náběh výroby ve společnosti Scania se skládá ze dvou hlavních fází:
§         technický náběh výroby – od září 2003
§         náběh sériové výroby – od dubna 2004
 
To představuje šest měsíců dolaďování výrobního procesu před zahájením sériové výroby. Během této předsériové fáze se vyrobilo minimálně 600 vozidel. Na samostatné vývojové lince (později běžné výrobní lince) se průběžně zdokonalovaly technologické postupy. Díky tomu byla Scania schopná prověřit jak samostatný výrobní postup, tak všechny subdodavatele.
 
Od května 2004 se nová řada nákladních automobilů vyrábí také ve Zwolle v Nizozemí a od června v Angers ve Francii. Do dvanácti měsíců bude přechod na novou řadu ukončen v celé Evropě.
 
 
Scania Czech Republic s.r.o.              Mmd Public Relations Czech Republic
Martina Jirásková                              Radka Strachotová
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose