www.car.cz
 

Zájemkyně o dakarské dobrodružství vstupují do vlastního soutěžního programu!
     11.3.2010 00:13 - tisková zpráva


Ženy pro Dakar – První setkání účastnic výběrové soutěže

Výběrová soutěž Czech Dakar Teamu o účast offroadových závodnic ve 33. ročníku rally Dakar 2011 vstupuje v tomto okamžiku do stavu faktické realizace.
Z více jak padesátky přihlášených závodnic do projektu „Ženy pro Dakar“ splnilo podmínky zadání a zdárně postoupilo do vlastní soutěže 34 uchazeček.

Nyní zájemkyně o dakarské dobrodružství vstupují do vlastního soutěžního programu, ve kterém v několika kolech absolvují poměrně náročnou přípravou, která je, mimo jiné, zavede na senický testovací polygon i písečné pláně Tunisu. Vyvrcholením přípravy pro nejlepší jezdkyně v programu bude účast na novém ročníku Silk Way - „hedvábné stezky“, jejíž trasa letos povede z Petrohradu přes Astrachaň do Soči.

V této souvislosti se uskuteční tisková konference k zahájení a samotnému programu výběrové soutěže „Ženy pro Dakar“, která se uskuteční, v rámci prvního setkání závodnic, tuto neděli 14. března v Kulturním centru (KC) Zahrada, Malenická 2, v Praze 11 na Jižním Městě od 16ti hodin.

Na tiskové konferenci budou přihlášené závodnice představeny zástupcům tisku. Na otázky novinářů budou zároveň připraveni odpovídat i členové výběrové komise v čele s Miroslavem Zapletalem z týmu Offroadsport.

Připomeňme si, že cílem projektu Ženy pro Dakar je znovu po letech vytvořit takové podmínky, které by domácím závodnicím poprvé v historii poskytly reálnou šanci ve slavné vytrvalostní rally obstát a závod dokončit.

V neděli v KC Zahrada zároveň proběhne od 10ti hodin veřejná prezentace Czech Dakar Teamu – „Ohlédnutí za Dakarem 2010“, při které se návštěvníci budou moci podrobně seznámit s nejdramatičtějšími okamžiky Dakaru 2010, tak jak byly zachyceny objektivy našich i zahraničních fotografů v lednu letošního roku.

Fotografickou expozici doplní rovněž filmový dokument z letošního závodu, který bude v intervalech promítán ve společenském sále kulturního centra.




Czech Dakar Team

Oficiální webové stránky týmu: http://www.czechdakar.cz /
Zdroj bleskových zpráv: www.twitter.com/czechdakar
Facebook skupina: http://www.facebook.com/group.php?gid=147641458166

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010 - závěr a dojezd do cíle objektivem fotografů Czech Dakar týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose