www.car.cz
 

Do prvního závodu v sobotu jde Josef Král až z devatenácté pozice.
     13.3.2010 01:55 - tisková zpráva


DALŠÍ NEPOVEDENÁ KVALIFIKACE V BAHRAINU

Bahrain, 11.3. 2010

Se startem kolotoče Formule 1 se na bahrainském okruhu Sakkhir prezentuje i finálový podnik asijské série GP2. Josef Král oproti očekávání nedokázal výrazně zasáhnout do boje o postavení na roštu při páteční kvalifikaci. Do prvního závodu v sobotu půjde z devatenácté pozice.

Už v dopoledním volném tréninku bylo ve stáji Super Nova jasné, že relativní optimismus po druhém závodě předchozího závodního víkendu byl předčasný. Král zajel až jedenadvacátý čas. V kvalifikaci se pak sice časem posunul trochu dopředu, ale za soupeři na špici stále zaostával o víc, než dvě sekundy. Jediné pozitivum spatřoval v tom, že překonal týmového kolegu Rosenzweiga. „Jel jsem skutečně na hraně, letěl jsem přes nerovnosti hlavně v nové části trati.

Auto se chovalo celkem dobře, ale ta rychlost, ty časy, to všechno zůstalo za očekáváním. Jisté je, že mě v zítřejším závodě čeká hodně předjíždění. Samozřejmě pořád ještě s inženýry a mechaniky rozebíráme možné příčiny toho, že jsem v každé zatáčce řádově o desetinu pomalejší než špička. Při počtu čtyřiadvaceti zatáček to tak zhruba odpovídá. Důvod jsme zatím nenašli,“ řekl Král.

„Jakoby pro nás byl Bahrain zakletý,“ nechal se ještě slyšet manažer BRT Petr Najman. „Auto teď nevykazuje žádný zjevný problém v nastavení, i když je prověřujeme, tak motor i brzdy se zdají být v pořádku a přesto ztrácíme. Josef je ale se špičkou rozhodně schopen držet krok, ukázal to už v Abu Dhabi i při testech v Paul Ricard. Analýzy telemetrických dat pokračují a ani v nich zatím není vidět žádný fatální problém. Jen ty dosahované časy neodpovídají představám a to znamená, že prostě musíme pracovat dál,“ dodal Najman.

První závod startuje v sobotu odpoledne v 15 hodin a 40 minut bahrainského času, což znamená 13 hodin a 40 minut českého časového pásma.




Odkazy

www.brt.cz
www.josefkral.com
www.supernova-racing.com
www.gp2series.com


Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jan Charouz a jeho první testy FRen na okruhu Catalunia, březen 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose