www.car.cz
 

Očekávání týmu i samotného Josefa Krále v Bahrajnu bylo určitě vyšší.
     14.3.2010 16:28 - tisková zpráva


KRÁL SKONČIL PRVNÍ ZÁVOD ŠESTNÁCTÝ

Bahrain, 13.3. 2010

Po startu z devatenácté pozice Josef Král v Bahrainu v sobotním závodě asijské série GP2 dojel na šestnáctém místě. Očekávání týmu i samotného jezdce bylo určitě vyšší.

Jakmile zhasla červená světla, Královi se podařil posun o něco dopředu a předjel několik soupeřů. Dobře vyšel i naplánovaný pit-stop a Král si stabilně držel pozici. Ve druhé polovině závodu došlo ke střetu Kraleva a Vietorise a než pořadatelé odklidili z trati jejich zaklíněné formule, vodil celé startovní pole safety car. Smazaly se rozestupy a diváci tak po restartu závodu měli postaráno ještě o několik napínavých soubojů. Josef Král pak do cíle dojel na zmíněné šestnácté pozici.

"Určitě to není nic na chlubení, ale víc jsem z auta nedostal." nechal se jen lakonicky slyšet pilot. V týmových boxech pak po briefinku začala velká revize obou vozů, protože Josefův týmový kolega Rosenzweig byl ještě pomalejší.

"I kdyby se sčítaly nejrůznější technické faktory, anebo Josef neměl svůj den, rozhodně je víc, než dvouvteřinová ztráta na špičku příliš velká. V boxech probíhají konzultace i s odborníky z formule jedna a hledáme, kde by mohl být důvod k tak vysoké ztrátě. Postupuje se vylučovací metodou a jednou z možností je i výměna motoru, o které se taky uvažuje.

 Každopádně každý odjetý kilometr, je důležitý jako příprava na hlavní sérii. Uvidíme co přinese zítřek" dodal ještě manažer BRT Petr Najman.




Odkazy

www.brt.cz
www.josefkral.com
www.supernova-racing.com
www.gp2series.com





Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR

ilustrační foto

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Štefan Rosina stříbrný v Bahrajnu 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose