www.car.cz
 

Vleklé problémy s nízkou výkonností vozu Josefa Krále vyřešeny. 10. místo.
     15.3.2010 10:21 - tisková zpráva


Josef Král v závěrečném závodě asijské série GP2 v Bahrainu desátý

KRÁL ZAKONČIL ASIJSKOU SÉRII GP2 DESÁTÝM MÍSTEM

Bahrain, 14.3. 2010

Vleklé problémy s nízkou výkonností vozu byly konečně vyřešeny. Josef Král v závěrečném závodě asijské série GP2 v Bahrainu v rámci úvodního víkendu letošního seriálu Formule 1 dojel po startu ze šestnáctého místa do cíle desátý. Po výměně motoru a několika změnách v nastavení monopostu se mu dařilo držet krok se špičkou startovního pole. Pilot se nyní cítí dobře připraven pro hlavní sérii GP2, která startuje na začátku května v Barceloně.

Nedělní sprintový závod na Sakhiru se jel už dopoledne a Královi dobře vyšel start. Postupně se posunoval dopředu a v závěru se mu dařilo odolávat i útokům soupeřů zvučných jmen. Předjet ho nedokázal ani Brit Turvey a za českým závodníkem zůstali i Němec Vietoris a Francouz Pic, kteří obvykle jezdí v první desítce.

"Auto bylo s čerstvým motorem jako vyměněné a jelo se mi dnes prostě báječně. Hned po startu jsem předjel snad pět soupeřů a posunoval se dál dopředu. Přede mnou pak jeli Arabadzhiev a včerejší vítěz Filippi, ale přes ně už jsem se dostat nedokázal. Každopádně mi dnešek hodně spravil náladu a mám ze závodu dobrý pocit. Zkušenosti z asijské série GP2 mi určitě pomůžou v hlavní sérii, která startuje za dva týdny prvními testy na okruhu Paul Ricard ve Francii," řekl Josef Král.

Faktorů, které zajistily mnohem lepší kondici formule, bylo hned několik. "Hlavní technický problém nemusel být nutně jen ve výměně motoru, ta ale rozhodně přispěla ke konkurenceschopnosti vozu podstatným dílem. Když zhodnotím celou asijskou sérii GP2, určitě to bylo velmi přínosné. Josef zažil štěstí i smůlu, jeden závod po kolizi nedokončil, což k závodění patří.

Vybojoval páté, deváté, desáté a jedenácté místo, což v téhle silné konkurenci vůbec není špatné. A velkým úspěchem bylo pochopitelně třetí místo v Abu Dhabi. Byla to rozhodně obrovská studnice nových zkušeností, které Josef jistě zúročí během závodů hlavní série GP2," dodal ještě manažer BRT Petr Najman.


Odkazy

www.brt.cz
www.josefkral.com
www.supernova-racing.com
www.gp2series.com







Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na CER 2008 v Maďarsku, foto Pavel Pustějovský

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose