www.car.cz
 

Czech Dakar Team představil uchazečky z projektu Ženy pro Dakar
     17.3.2010 13:05 - tisková zpráva


Czech Dakar Team představil uchazečky o dakarský závod

Obrovský zájem o závodění zaznamenali zástupci Czech Dakar Teamu v rámci akce „Ženy pro Dakar 2011“. Celkem se do „výběrového řízení“ přihlásilo více než 50 dívek a žen z České a Slovenské republiky. Podmínky z nich splnilo 34.

 „Takový zájem jsme opravdu neočekávali. Navíc, když většina z dívek má s automobilovým sportem nemalé zkušenosti. Bude tedy velmi obtížné z nich vybrat tu ideální nebo možná dvě,“ vysvětlil člen Czech Dakar Teamu Jiří Janeček.

Kromě výstavy fotografií a filmového dokumentu z posledního dakarského závodu se slavnostního odpoledne zúčastnila velká část adeptek o účast na Dakaru. „Rozhodli jsme se po skončení Dakaru doplnit tým o ženu, protože v tomto ohledu ještě Česká republika nemá zástupkyni, která by vystoupila na cílovou rampu pro všechny úspěšné závodníky Dakaru,“ vysvětlil záměr Janeček.

Dívky projdou několikakolovým testováním, při kterém si vyzkouší všechny nutné činnosti a dovednosti pro zvládnutí tohoto těžkého závodu. „Projdou servisním školením, naučí se číst z itineráře a samozřejmě nebude chybět ani praxe. Na závěr absolvují testovací jízdy a ostrý závod,“ upřesnil předseda hodnotící komise Miroslav Zapletal, nejúspěšnější český automobilový závodník, který minulý Dakar dokončil na skvělém sedmém místě.

„Zájem dívek mne mile překvapil, projevují viditelné odhodlání, ale myslím, že si ne všechny zatím dostatečně uvědomují jaké podmínky na Dakaru skutečně panují,“ podotkl k soutěži Marek Spáčil, další z členů jedenáctičlenné poroty, která se neskládá jenom ze závodníků, ale i členů servisního týmu, novinářů a sponzorů.

„Jasno o tom, která z dívek se zúčastní Rally Dakar 2011 by mělo být nejdéle po Silk Way,“ dodává Janeček s tím, že právě tento závod by měl být poslední zkouškou pro všechny přihlášené do soutěže.

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010- slavnostní start objektivem fotografů Czech Dakar teamu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose