www.car.cz
 

Nuda nuda nuda ve formuli 1 .... Premiéra 2010 v Bahrajnu je minulostí
     17.3.2010 13:09 - tisková zpráva


Nudná F1 2010 .... Po závodě v Bahrajnu někteří volali po okamžitém zásahu

Na tapetě opět „nudná Formule 1“ a nové týmy 

Hana Masaryková , www.motorelax.cz


FOTA bude jednat o „nudné Formuli 1“ v úterý

Předpokládá se, že na konferenci FOTA (asociace týmů) se bude jednat o problému nudných závodů. Uvedl to švýcarský Motorsport Aktuell.

Po závodě v Bahrajnu někteří volali po okamžitém zásahu, jiní tvrdili, že by se mělo několik závodů počkat, než se nová pravidla usadí, a potom teprve uvažovat o změnách.

„Není nutná panika, žádná krize ve Formuli 1 se nekoná,“ řekl Bernie Ecclestone pro londýnský list The Times. Uvedl, že už se setkal s týmy. „Snažil jsem se jim vysvětlit, oč v tomto podnikání jde – o závodění a pobavení publika, nejde o to, aby si někdo hrál s počítači a jezdil rychle jedno kolo.“

„Problém je v tom, že opravdu není možné, aby se týmy jakýmkoli způsobem účastnily tvorby sportovních a technických pravidel. Není možné, aby pravidla psali ti, kteří se toho přímo účastní,“ řekl Ecclestone.

Doporučuje, aby v budoucnosti tvořili pravidla nezávislí inženýři, ale Jacques Villeneuve, mistr světa roku 1997, vyzývá k opatrnosti, varuje před unáhleností.

„Pravidla jsou v pořádku,“ řekl Villeneuve. „Jeden závod nic neznamená. Nejhorší by bylo dělat honem změny, než všichni budou přesně vědět, co chtějí.“

Mike Gascoyne, technický šéf týmu Lotus, a Gerhard Berger, který v minulosti vyhrál závod Velké ceny, s tímto názorem souhlasí.

celý článek najdete zde

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Adam Lacko se vrací do šampionátu trucků 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose