www.car.cz
 

Úvod sezóny Autodromu Most je tady !! Den otevřených dveří.
     17.3.2010 13:23 - tisková zpráva


Tradiční jízdy pro veřejnost na úvod sezóny Autodromu Most jsou za dveřmi !!

Okruh zve veřejnost k zahájení sezóny

Tradiční jízdy pro veřejnost, kterými Autodrom Most zahajuje i končí každou motoristickou sezónu, jsou opět za dveřmi. Motoristický ročník 2010 na severočeském závodním okruhu bude zahájen v sobotu 20. března. „Jako obvykle bude závodní dráha přístupná zájemcům o svezení od devíti dopoledne až do sedmnácté hodiny,“ upřesnil sportovní ředitel Autodromu Most Michal Marek.

Jarní a podzimní jízdy pro veřejnost se pravidelně setkávají s velkým zájmem motoristů. Hlavním lákadlem je možnost projet se vlastním autem po závodní dráze a poznat její tvar i záludnosti. Primárně proto nejsou určeny k amatérskému závodění, anebo k pokusům o něj. Zakázáno je i driftování, v autech na trať nesmí děti do 18 let, vozy musí mít platnou kontrolu STK a registrační značku a pokud jde o upravené vozy, musí být opatřeny vevařeným ochranným rámem a splňovat další technické náležitosti. Ve stanovených případech jsou členové posádky povinni mít ochrannou helmu.

„Upozorňujeme na to všechno každý rok a každý řidič podpisem prohlášení před vjezdem na trať bere odpovědnost ryze na sebe. Možná tomu nebude každý věřit, ale na okruhu platí možná ještě přísnější pravidla, než v běžném silničním provozu. Důrazně doporučujeme, aby se s nimi každý pečlivě seznámil,“ řekl Michal Marek.

Dodal, že všichni účastníci jsou bezpodmínečně povinni respektovat pokyny pořadatelů a v případě jakékoli nekázně bude ten, kdo poruší pravidla, z areálu okruhu vykázán. „Nechceme předem nikoho strašit, ale je snad jasné, že prvotním cílem pořadatelů je zajištění bezpečnosti všech účastníků dne,“ doplnil.

Vstup a vjezd do areálu okruhu je jako obvykle zdarma. Vjezd na trať už se ale musí zaplatit. Jízdní kupóny budou k dispozici na sportovním oddělení ve startovní věži a jeden kupón za 100 korun opravňuje držitele k desetiminutové jízdě, což znamená necelá tři kola s odbočením na boxovou komunikaci v konci posledního okruhu. Na věži bude zřízena i prodejna s reklamními předměty Autodromu Most a pořadatelé nezapomněli ani na občerstvení, které bude jako vždy umístěno v jednom z boxů.

„Náš tým všechny srdečně zve k návštěvě a těm, kdo pozvání přijmou, přejeme, aby pro ně byl náš den otevřených dveří zajímavý a užili si ho. Startujeme tak další motoristickou sezónu a bereme tenhle den jako příjemné setkání příznivců motorsportu i našeho okruhu. Všem přeji, aby se obešel bez zbytečných nepříjemností, či jiných incidentů,“ řekl na závěr Michal Marek.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jarni Most 2009, atmosféra objektivem Víťi Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose