www.car.cz
 

Horácká rally se pojede v nezvykle brzkém termínu - již za několik dní !!
     17.3.2010 13:28 - tisková zpráva


Horácká rally nezvykle v dubnovém termínu. Start za pár dní !! Chybí oblíbená RZ v Třebíči

Horácká rally se pojede nezvykle začátkem dubna

Jednadvacátá Horácká rally se pojede v letošním roce v nezvykle brzkém termínu již začátkem dubna a pořadatelé z AK elektrárna Dukovany v AČR připravili podstatné změny. Soutěž se pojede ve velikonočním víkendu (2. – 3. dubna 2010) s centrem v Třebíči jako úvodní podnik devítidílného seriálu ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally a K4 Pohár České republiky v rally. Soutěž se dále započítává do Mistrovství ČR juniorů, Dámského poháru a Poháru mládeže v rally.

Zůstalo zachováno centrum soutěže v Třebíči, kde bude umístěno v tradičních prostorách Městského úřadu na Karlově náměstí ředitelství soutěže. Na zdejším náměstí proběhne v sobotu 3. dubna start a cíl soutěže. Administrativní a technická přejímka se uskuteční v osvědčených prostorách Autosalonu Horáckého autodružstva na Brněnské ulici během pátečního odpoledne. Servisní parkoviště bude umístěno v prostorách kasárna Vícenice u Náměště nad Oslavou. „V loňském roce byla řada výtek na nevhodné umístění servisního parkoviště, proto jsme se rozhodli pro změnu.

Ve Vícenicích jsme měli v minulosti servisní zónu na ploše nedalekého letiště, tentokráte jsem servis umístili do objektu kasárna. Věříme, že ze strany soutěžících bude tato změna přivítán s povděkem,“ uvedl Miloš Morávek, ředitel Horácké rally. Novinkou je změna termínu do jarního období, neboť Federace automobilového sportu přidělila Horácké rally nezvyklý termín na začátku dubna.

„V minulosti jsme již jeli v sychravém podzimu nebo v tropickém létě. Nyní jedeme v jarním období. Snad ještě nám chybí uspořádat soutěž v zimě, abychom si vyzkoušeli pořádání po celý rok,“ řekl Morávek. Horácká rally zahájí devítidílný mistrovský seriál jednodenních rallysprintů.

Rychlostní zkoušky jsou situovány do blízkosti Náměště nad Oslavou a Velké Bíteše. „Všechny erzety odjedeme prakticky na pětníku. Pro diváky to bude velmi atraktivní. Využili jsme osvědčené úseky z minulých let, přidali jsem k nim nové úseky a vytvořili jsme kompaktní soutěž. Připraveny máme čtyři úseky rychlostních zkoušek, které pojedeme dvakrát,“ vysvětlil ředitel Horácké rally.

Celkem trať jednadvacátého ročníku měří 211,64 km a obsahuje 8 rychlostních zkoušek v celkové délce 68,18 km. Rychlostní zkoušky se pojedou na úsecích Kamenná – Tasov 4,68 km), Otradice – Čikov (11,36 km), Březka – Pyšel (11,36 km) a Zahrádka – Náměšť nad Oslavou (6,69 km). První vůz startuje do rally v sobotu 3. dubna v 8 hodin na Karlově náměstí v Třebíči, první posádka se v cíli objeví ve 14:27 hodin.

Bližší informace naleznete na oficiální internetové adrese
www.horacka.cz , kde si můžete stáhout i přihlášku pro soutěžící nebo v dalších tiskových informacích.




V Třebíči 15. března 2010 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
Horácká rally Třebíč

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   MČR OFFRoad Trial 2010 na Kladně, foto: Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose