www.car.cz
 

Ford plánuje v Británii obří investice do ekologických technologií
     19.3.2010 22:51 - tisková zpráva


Ford se chystá v Británii investovat 1,5 miliardy liber do rozvoje ekologických technologií

/V Praze, 18. března 2010/ – Během následujících pět let investuje Ford do svých čtyř středisek ve Velké Británii celkem 1,5 miliardy britských liber. V souvislosti s tímto investičním záměrem obdržela společnost Ford od britské vlády záruky ve výši 360 milionů liber.

Ministr průmyslu a obchodu Peter Mandelson dnes přímo v závodu Ford Dagenham oznámil, že zárukou ve výši 360 milionů liber britská vláda podpoří žádost Fordu o úvěr od Evropské investiční banky (EIB) ve výši 450 milionů liber. Vládní podpora je důležitým předpokladem schválení úvěru ze strany EIB a umožní Fordu pokračovat ve své investiční strategii pro Velkou Británii.

Ford Dagenham je jedno ze čtyř britských středisek společnosti Ford, která se zabývají výzkumem, vývojem a výrobou nízkoemisních technologií pro osobní i užitkové automobily. Výzkumné centrum Ford v Duntonu je největší podnik svého druhu ve Velké Británii. Montážní závody má Ford v Dagenhamu, Southamptonu a Bridgendu.

Úsporné vznětové motory z Dagenhamu, které se objevují v hospodárných modelech Fiesta a Focus ECOnetic, se pyšní mimořádně nízkými hodnotami emisí CO2. Šetrné technologie ECOnetic byly nedávno zavedeny také do užitkových modelů značky Ford včetně v Southamptonu vyráběného Fordu Transit ECOnetic.

Ford Bridgend se připravuje na výrobu nových zážehových motorů EcoBoost. Ty přinášejí snížení spotřeby paliva a emisí CO2 až o 20 procent (v porovnání s konvenčními zážehovými jednotkami).

Ředitel Ford of Britain Joe Greenwell řekl: „Ford vítá vládní podporu, která významně přispěje k naplnění našeho závazku investovat 1,5 miliardy liber do cenově dostupných, velkosériově vyráběných technologií s nízkými emisemi CO2. Z této rozsáhlé investice budou těžit nejen zákazníci, ale také 100 000 lidí ve Velké Británii, jejichž pracovní místa jsou přímo či nepřímo závislá na Fordu.

Vládní podpora žádosti Fordu o úvěr od EIB svědčí o jejím odhodlání řešit strategické potřeby britského automobilového průmyslu,“ dodal.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Nový Ford Fiesta S2000 pro Jaromíra Tarabuse, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose