www.car.cz
 

Jiří Janeček vyzkouší nový Hummer, zapůjčený od zraněného Mirka Zapletala
     20.3.2010 00:47 - tisková zpráva


Zapletal dal důvěru Janečkovi

I když bude v letošní sezoně v Cross country rally chybět nejlepší česká posádka Miroslav Zapletal a Tomáš Ouředníček, jejich nový speciál Hummer H3 Evo nikoli. Důvěru od Miroslava Zapletala, který se zotavuje po operaci páteře po lednové havárii v dakarském závodě, dostala posádka Jiří Janeček a Viktor Chytka. „Vzhledem k tomu, že po úspěšně dokončeném Dakaru Janeček s Chytkou oznámili, že příští závod by rádi absolvovali ve třídě speciálů T1, tak jsme se dohodli, že si vyzkouší náš nový Hummer,“ uvedl Miroslav Zapletal z týmu OffroadSport.

„Je to pro nás velká výzva a Mirkovi za tuto možnost hodně děkujeme. Přejeme mu, aby se brzy dal dohromady, protože pro český automobilový sport je jeho absence v letošní sezoně velkou ztrátou. To samé přejeme také jeho spolujezdci Tomáši Ouředníkovi,“ vyjádřil se Jiří Janeček, pilot Czech Dakar Teamu. Ten by se měl společně s Viktorem Chytkou představit v kategorii T1 už o tomto víkendu v závodě Italian Baja.

V minulé sezoně právě v tomto závodě Zapletal s Ouředníčkem vybojovali druhé místo ve velmi silné mezinárodní konkurenci. „Uvidíme jak na to dokáží noví adepti navázat. Určitě budou v prvních chvílích závodu překvapeni, jak zrychlí, protože to pro ně bude velký rozdíl oproti Toyotě, se kterou doposud jezdili,“ upozorňuje na dálku posádku Tomáš Ouředníček. Podle něj je však velmi důležité, že se tím rozšíří závodní pole speciálů o další české jezdce.

Zároveň si tým OffroadSport slibuje od spolupráce další důležité testování Hummera. „Konečně auto otestuje někdo jiný než já. Aspoň uvidíme, jak je možné přizpůsobit jeho vlastnosti jinému řidiči,“ popisoval Zapletal. Ten se netají tím, že se mu podařilo společně s kolegy postavit unikátní speciál. „Splňuje homologace FIA, má přesné rozměry Hummeru H3 a měl by být i konkurence schopný továrním vozům,“ dodává Zapletal.

Ten společně s týmem odborníků začal s vývojem Hummera H3 Evo před třemi lety. Za pomoci počítačových simulací se konstruktérům a vývojářům týmu OffroadSport podařilo postavit tento závodní skvost. „Využili jsme přitom i mých zkušeností z různých typů aut, se kterými jsem závodil,“ doplnil Zapletal s tím, že Hummeru chybí ještě ostré testy v písku a pak by měl být připraven i pro Dakar.






Czech Dakar Team


Oficiální webové stránky týmu: http://www.czechdakar.cz/
Zdroj bleskových zpráv: www.twitter.com/czechdakar
Facebook skupina: http://www.facebook.com/group.php?gid=147641458166
PRESS fotogalerie: http://www.czechdakar.cz/fotogalerie/press/cdt-press-dakar-2010

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Ženy pro Dakar 2011 se sešly v Praze, foto CDT

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose