www.car.cz
 

TOBA czech MH racing letos bude nasazovat tři auta a pojede také enduro !
     20.3.2010 00:56 - Pavel Jelínek


TOBA MH czech racing se představil před sezónou 2010. Nasadí tři auta a pojede i  enduro !
Třetí březnový týden si k představení svých letošní plánů zvolil třebíčský tým TOBA czech MH racing, což je nový název týmu Martina Hudce z Třebíče. A jelikož tento třicátník ještě nedávno jezdil enduro a má zde hodně kamarádů, tým sdružuje nejen jezdce automobilové rallye, ale i motocyklového endura.
 „Já jsem osobně dříve jezdil enduro závody a už tehdy jsme měli tým a jak jsem začal pokukovat po rallye,replica watches tak jsem stejně ještě zároveň jezdil enduro. Mě ty motorky baví a líbí se mi a proto mi přišlo škoda rušit motocyklovou sekci v našem týmu. Kluci jsou skvělí a rád bych je i nadále podporoval. Možná si i já ještě někdy zajedu nějaké větší enduro, i když momentálně již tyto závody nejezdím. Motorku ale samozřejmě ještě mám,“ svěřuje se Martin Hudec.

 
Hudec na tiskové konferenci, konané v pěkných prostorech rekreačního střediska v Litohoři u Moravských Budějovic, vhodného pro vyznavače různých druhů sportování, které patří k aktivitám jeho hlavního partnera z názvu týmu, fy TOBA, prozradil i to, že se jako dvojnásobný účastník motocyklové Šestidenní snaží zajistit start členů týmu i na letošní Šestidenní v Mexiku. Kam by měl vyrazit především zkušený Rudolf Kavský. Vše je ale zatím v jednání. „Soutěžácká sekce“ týmu pojede s celkem třemi vozy, přičemž piloty budou Martin Hudec, Jaroslav Pešl a nováček v rallye František Máca.
 
„Pojedeme převážně české sprinty, ale i některé závody na Slovensku a já se chystám také na Veszprém v Maďarsku a Waldviertel v Rakousku. Láká mne totiž šotolina a je škoda, že právě letos několik šotolinových podniků z kalendářů akcí u našich sousedů v Maďarsku i Rakousku vypadlo. Z velkého mistráku pojede Jarda Pešl již o příštím víkendu pro něj domácí Valašku a další závody uvidíme a upřesníme v průběhu roku,“ pokračuje Hudec. Sám šéf týmu, kterému loňská sezóna příliš nevyšla a kvůli několika záludným místům na erzetách se navíc poněkud prodražila, pak poprvé na ostro odstartuje na pro něj domácí Horácká Rallye, tedy o prvním dubnovém víkendu. Zároveň se zde premiérově představí také František Máca, což je sice naprostý nováček za volantem, ale jinak má za sebou více než deset let úspěšných startů v motokrossu. Dva poslední roky jezdil dokonce MS, ale ze zdravotních důvodů musí změnit disciplínu. Pro premiérový start usedne na sedadlo spolujezdce vedle Máci Jarda Pešl.
 
Součástí týmu je i „endurová sekce“. Zatímco Hudec dříve střídal volant s řidítky, letos zřejmě zůstane jen u volantu, který nyní i přes zmíněný nepříznivý průběh loňské sezóny preferuje : „Kluci mě lákají, abych ještě letos něco jel. Enduro licenci si ale letos dělat nechci, takže to připadne na nějaký volný podnik, ale vše se ukáže až podle času a financí během sezóny, protože nejde jet závod na motorce na nějaké úrovni, pokud se na něj dostatečně nepřipravíte a nenajezdíte hodně tréninkových hodin. A na to asi nebudu mít dost času. Určitě se chystám do (domácí) Náměště nad Oslavou, kde se koncem září jezdí už tradiční „Fichtel cup“. Je zde vynikající atmosféra a můžete zde vidět i hodně naleštěných motocyklů JAWA nebo ČZ v akci, kde se porovnávají s moderními stroji. Perfektní víkend,“ dodává Martin.
 

Doplňme, že hlavním pilířem endurové sekce je valašský jezdec Rudolf Kavský, několikanásobný reprezentant, patřící do české endurové špičky. Zajímavostí pak je také to, že je švagrem Romana Michalíka, endurového mistra světa, který podobně jako Hudec nyní jezdí rallye. Kromě Kavského pojede enduro také Michal Dorňák, který žije rovněž na Valašsku. Pojedou hlavně český a slovenský mistrák v enduru, ale v jednání jsou také případné starty na ME.

 

Vloni Ruda Kavský, který v týmu Martina Hudce působí již šest let, sezónu víceméně vynechal. A jelikož je původem Slovák, jezdil v minulých letech hlavně na Slovensku. „Letos bych se chtěl vrátit ze Slovenska a abslolvovat celý seriál v Česku. Pojedu opět na Betě, akorát je nyní komplet předělaná a vylepšená,“ upřesňuje Rudolf Kavský. Více pak on i další členové týmu prozradí třeba v dubnovém vysílání motoristického magazínu TV MotorMIX (viz také www.tvmotormix.cz ), který je mediálním partnerem týmu.
 
Na tiskové konferenci padla řeč také na téma startů na nelicencovaných soutěžích, které jsou licencovaným jezdcům zakázány. Přitom se i na nich dá taky pěkně zazávodit a není nutno jezdit třeba přes celou republiku.... Což se ovšem nelíbí zástupcům FAS, kteří takovéto starty jezdcům zakazují a bedlivě „sledují“.
 
Podle mě nejde vůbec o to, že by licencovaní jezdci chtěli brát poháry v amatérských závodech, spíš bych to viděl jako dobrou formu tréninku. Ale hlavně jde o to, že si člověk zaplatí nemalé peníze za to, aby mohl jen na několik vybraných závodů pod vedením AČR a k tomu si koupím ještě hodně zákazů, kam nesmím jet. Já sám nemám potřebu jezdit na amatérské závody, ale abych někomu dával peníze a ten mi ještě zakazoval, kam smím anebo nesmím - spíš hlavně kam nesmím - je trochu větší paradox! Je mi jasné, že soutěže nemůže pořádat každý na kvalitní úrovni, ale určitě i mezi amatérskými pořadateli jsou zkušení lidé, kteří se v rally pohybují a vědí, co mají dělat. Například Milan Blahout a jeho Amater rallye cup. Myslím si, že FAS nezvolil taktiku menšího zla, ale právě naopak - a udělají si tak zbytečné „nepřátele“ a tak příjdou o další peníze. Podle mě je to složitější problematika, která se nedá popsat tak krátce. Ale určitě je škoda, že licencovaní jezdci v těchto soutěžích nemohou startovat,“ zakončuje povídání malým zamyšlením JUDr. Martin Hudec.

  

Pavel Jelínek
Mediaservis, TV Motormix
Tiskový mluvčí týmu
18. března 2010
 
Související odkazy:
 
 
Jezdci TOBA czech MH racing
 
Martin Hudec
 
Rudolf Kavský ( enduro)
 
Michal Dorňák ( enduro)
 
Jaroslav Pešl
 
Bob Černoch (spolujezdec Martina Hudce)
 
František Máca
 
Radek Juřica ( spolujezdec Jar. Pešla )
 
Lůďa Sudek ( enduro)
 
 
 
Kalendáře 2010:
 
Mezinárodní mistrovství České republiky 2010
 
26.– 27. 3. Valašská Rallye 
15.– 17. 4. Mogul Šumava Rallye Klatovy 
20.– 22. 5. 38.Rallye Český Krumlov 
11.– 12. 6. Agrotec Rally Hustopeče 
02.– 04. 7. Rally Bohemia 
27.-29.08. Barum Rally Zlín 
24.– 25. 9. Sevenoaks Rally Příbram 
 
 
Mistrovství České republiky ve sprintrally 2010
 
02.-03.04. 21. Horácká Rally Třebíč 
30.04.-01.05. Rally Lužické hory  
14.-15.05. Impromat Rallysprint Kopná 
18.-19.06. Rally Krkonoše 
16.-17.07. Rally Vysočina  
07.-08.08. XXXI. Rally Agropa Pačejov 
10.-11.09. Admiral Rally Vyškov 
08.-09.10. AZ Pneu Rally Jeseníky 
22.-23.10 Würth Partr Rally Vsetín 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   TK před sezónou 2010 TOBA czech MH racing týmu, foto Jar. Pazderník a M. Blahák

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose