www.car.cz
 

Domácí mladík Mirek Jakeš míří na víkendovou Valašskou rally
     21.3.2010 06:39 - tisková zpráva


První velká prověrka v letošní sezoně čeká také na mladého valašského jezdce Mirka Jakeše

Mirek Jakeš míří na Valašskou rally

První velká prověrka v letošní sezoně čeká na mladého valašského jezdce Mirka Jakeše již příští víkend. V pátek odpoledne se na náměstí ve Valašském Meziříčí postaví spolu s dalšími sedmdesáti jezdci na start úvodního podniku Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky Sheron Valašská rally.

Pozornost fanoušků rally směřuje do Valašského Meziříčí na start populární Valašky. K prvnímu startu se chystá i karlovický Mirek Jakeš. Přes zimní přestávku se tvrdě pracovalo na závodním Mitsubishi Lancer EVO IX, které si vzal do parády Roman Kresta se svými mechaniky.

Od spolupráce s Romanem si slibujeme posun vpřed. Snaží se Mirkovi poradit i v pro nás banálních věcech. Až teprve tady jsme si uvědomili, že každý detail v rally je velmi důležitý. Mirek již měl možnost vyzkoušet Romanovo nastavení vozu ve Slušovicích a z jízdních vlastností byl nadšený. Je to pro něj dobrá motivace do letošní sezony,“ uvedl manažer týmu a Mirkův otec v jedné osobě Karel Jakeš.

Mistr Evropy v závodech do vrchu si přináší do letošního roku i další novinky. Dopomoci k lepším výsledkům by měl i nově zakoupený tréninkový vůz, se kterým Mirek najezdil stovky kilometrů po valašských silničkách. Na co budou ovšem příznivci posádky Mirek Jakeš - Tomáš Jakeš nejvíce zvědavi, bude nový design vozu. „Do nové sezony jsme zvolili i nové válečné barvy vozu. Není tajemstvím, že ve stejných barvách pojede i Pavel Valoušek. Ale nejdůležitější zůstává, a to hlavní sponzor pan Varmuža a jeho firma Delimax a.s.

Jsem zvědavý, jak se bude divákům nový vzhled vozu líbit,“ představil vůz Mirek Jakeš. Letošní ročník Sheron Valašské rally obsahuje dvanáct rychlostních zkoušek. Na převzaté posádky čeká bezmála 174 ostrých kilometrů. Do Valašského Meziříčí se sjede silná konkurence a o vítězství si to rozdají jezdci s vozy třídy S2000 a N4. Ve třídě velkých „enek“ bude startovat i Mirek. „Na Valašskou rally se samozřejmě všichni moc těšíme. Zimní pauza byla moc dlouhá. Jsem zvědavý, jak se bude dařit nám i soupeřům. První závod totiž často hodně napoví, jak bude vypadat celá sezona.

My si do soutěže neklademe žádný konkrétní cíl. Pojedeme si svoje a v průběhu soutěže budeme měnit taktiku podle potřeby. Hlavně se chceme pěkně svézt. Chtěl bych pozvat všechny naše fanoušky, kamarády a známé, aby nás přišli povzbudit. S jejich podporou se nám lépe pojede,“ uvedl Mirek Jakeš. Sheron Valašská rally startuje v pátek 26. března v 17 hodin. Cíl rally je v harmonogramu naplánovaný na neděli 27. 3. 2010 v 17.18 hodin.

Dvojice Mirek Jakeš s Tomášem Jakešem povezou na dveřích Mitsubishi Lancer EVO IX startovní číslo 17. Valašská dvojice bude mít i příjemnou společnost. Minutu před ní vyrazí na trať populární Emil Triner a minutu za naší posádkou bude pobrukovat své songy Daniel Landa.


Tisková zpráva Tomicar teamu
Miroslav Vebr

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Slalom Velký Ořechov 2010 objektivem Jiřího Zaňáta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose