www.car.cz
 

ALMS – Peugeoty ovládly dvanáctihodinovku v Sebringu
     21.3.2010 23:37 - Vladimír Rožánek


American Le Mans Series začala v sobotu na okruhu v Sebringu a na úvod se velmi dařilo vozům Peugeot 908 FAP Hdi. Trio Gené/Wurz/Davidson ujela cestou k vítězství celkem 367 okruhů a zvítězila před druhý stájovým vozem s posádkou Lamy/Bourdais/Minassian o více, jak třináct vteřin, což je na dvanáctihodinový závod docela malý náskok.

S tříkolovou ztrátou pak na třetím místě dojela trojice Mücke/Primat/Fernandez na voze Lola B09 Aston Martin. Dalším vozem v nejsilnější kategorii prototypů byl Drayson Racing s podvozkem Lola a motorem Aston Martin, která v konečném účtování dojela na davnáctém místě, když se za volantem střídalo trio Pirro/Drayson/Cocker.

Vítězství si v kategorii P2 odvezlo Porsche RS Spyder a připomnělo tak nedávné úspěchy z Le Mans. Pickett/Graf a Maassen ujeli 353 okruhů. Jejich největším soupeřem se stal Patron Hihgcroft Racing na Honda Performance ARX01c. Brabham/Pagenaud/Franchitti ztratili na vítěze celé čtyři okruhy. Mazda na podvozku Lola s posádkou Dyson/Smith/Meyrick dojela v kategorii třetí.

Ve vozech LMPC, tedy identických prototypech formula Le Mans 09 na šasi Oreca, si zlato připsali Tucker/Bouchut/Wilkins, když celkově skončili na desátém místě.

Velmi nabitou startovní listinu předvedly GT vozy v kategoriích GT2 a GTC.

Zlato si kategorie GT odváží Melo/Bruni/Kaffer na Ferrari 430 GT a porazila při svém vítězném tažení i dva vozy BMW E92 M3, tedy podobný vůz, který na našich okruzích v loňské sezóně představil Robert Šenkýř. V kategorii GTC si své první letošní vítězství připsala trojice Gonzales/Leitzinger/Keen na Porsche 911 GT3 Cup.

Výsledky 12-ti hodinovky v Sebringu 2010 ALMS:

Gene/Wurz/Davidson – Peugeot 908 FAP

Lamy(Bourdais/Minassian – Peugeot 908 FAP

Mücke/Primat/Fernandez – Lola Aston Martin

Pickett/Graf/Maassen – Porsche RS Spyder

Brabham/Pagenaud/Franchitti – HDP ARX01c

Melo/Bruni/Kaffer – Ferrari 430 GT

Auberlen/Millner/Werner – BMW E92 M3

Muller/Hand/Priaulx – BMW E92 M3

Bergmeister/Long/Lieb – Porsche 911 RSR

Tucker/Bouchut/Wilkins - Oreca FLM 09

Vláďa Rožánek

American Le Mans Series 2010


 
 
Fotogalerie:   Mostecké naftové řádění © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose