www.car.cz
 

Jarní jízdy pro veřejnost na okruhu v Mostě opět v sobotu lákaly !
     22.3.2010 23:30 - tisková zpráva


Jarní jízdy pro veřejnost přilákaly v sobotu do paddocku Autodromu Most opět stovky návštěvníků

Další stovky fanoušků si vyzkoušely mostecký okruh

Jarní jízdy pro veřejnost přilákaly v sobotu 20. března do paddocku Autodromu Most opět stovky návštěvníků. Po celý den byla v plné permanenci závodní dráha, po níž kroužili ve vlastních vozech. Jízdy se tentokrát obešly bez karambolů a protože přálo i počasí, akci lze označit rozhodně za vydařenou.

Ráno v devět hodin ještě drobně mrholilo a vypadalo to, že návštěva nebude nejsilnější. Velice rychle se ale vyjasnilo a den se pak odehrával za skutečně jarního počasí, byť s občasným zatažením a poryvy větru. Složení účastníků jízd pro veřejnost je neměnné a většinou jde o mladší generaci řidičů, kteří mají blízko ke sledování motoristického sportu i třeba k tuningovým úpravám vlastních aut.

Zájemce o seznámení s naší tratí vždycky nabádáme, aby se nepokoušeli o extrémní jízdu, nebo o závodění, protože sériová auta k tomu nejsou uzpůsobena. V první řadě jde o bezpečnost. Je fakt, že ne vždycky tohle doporučení respektují. Tentokrát se ale všechno obešlo bez zásadních incidentů.

Odtah musel vyjet jen několikrát. To když například jeden z vozů zůstal s poruchou stát mimo dráhu, anebo když jiném upadlo za jízdy přední kolo. Tenhle řidič měl štěstí, že se auto nepřevrátilo a on zůstal stát v trávě,“ líčil Gerhard Ittner ze sportovního odboru Autodromu Most.

Po sečtení všech prohlášení, která museli podepisovat všichni návštěvníci a brali tak na sebe veškerou odpovědnost, došel sportovní odbor k počtu sedmi set třiceti lidí. Zájemci o seznámení s mosteckou tratí přijeli nejen z Mostecka a okolních okresů, ale také z Prahy, Plzně, Jižních Čech a dokonce z Moravy.

Už v předchozím týdnu zde testovali první licencovaní závodníci a v neděli pokračoval opět normální testovací provoz. „Zažili jsme také roky, kdy i po prvním jarním dni ještě ležel na trati sníh. Letos ale všechno běží normálně a můžeme říct, že sezóna 2010 na Autodromu Most oficiálně začala,“ uzavřel Gerhard Ittner.

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   MČR OFFRoad Trial 2010 na Kladně, foto: Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose