www.car.cz
 

První den oficiálních testů před startem GP2 : Josef Král na dohled nejlepších
     24.3.2010 00:02 - tisková zpráva


PRVNÍ DEN TESTŮ GP2 ZAKONČIL KRÁL OSMÝM MÍSTEM

Paul Ricard, 23.3. 2010

Hned první den zahajovacích oficiálních testů před startem letošího ročníku světové série GP2 nezačal pro Josefa Krále vůbec špatně. Po dopoledním jedenáctém čase odpoledne ještě zrychlil a mezi čtyřiadvaceti soupeři zvučných jmen skončil osmý.

Dopolední seance probíhala na nepříliš čisté a navíc mokré trati. Král se přesto dokázal držet v první polovině startovního pole. Odpoledne se ale vyčasilo, zrychlili i soupeři, ale Josef naplno využil potenciálu nového a rychlejšího vozu, než byl ten, ve kterém absolvoval nedávno skončenou asijskou sérii GP2. Zajel čas jen o dvě a půl desetiny sekundy horší, než nejrychlejší Venezuelan Maldonado.

A o další dvě desetiny překonal i týmového kolegu Narcise Ericsson, který se umístil dvanáctý. O neuvěřitelné vyrovnanosti série svědčí fakt, že do jediné sekundy se s dosaženým časem vešlo celkem jedenadvacet jezdců!

„Na první den testů to bylo dobré,“ řekl navečer Josef. „Pro každý den tu budeme mít stanovenou jinou konfiguraci trati a já to vítám, protože se tak ještě lépe sžiju s formulí. Jsem s autem hodně spokojený, je to skutečně něco jiného. Mnohem silnější motor, podstatně lepší aerodynamika a tedy i přítlaky, které dávají mnohem víc stability v zatáčkách. Budeme tu pokračovat ještě zítra a měli bychom tak získat maximum zkušeností. Během ostrých závodů se určitě budou hodit,“ dodal Josef Král.


Odkazy

www.brt.cz
www.josefkral.com
www.supernova-racing.com
www.gp2series.com


Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz  
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

 

PR

ilustrační foto

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Křenek Motorsport testuje v Jerezu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose