www.car.cz
 

Z dlouhé historie závodění u Pavlů Valoušků
     24.3.2010 23:17 - tisková zpráva


Třicetiletý Pavel Valoušek vstoupí do nové sezóny jako tovární jezdec ŠKODA DELIMAX Teamu

Spolupráce zraje jako dobré víno

replica watches https://www.besttime.me

Třicetiletý otrokovický soutěžák Pavel Valoušek vstoupí do nové sezóny společně se svým navigátorem Zdeňkem Hrůzou jako jezdec ŠKODA DELIMAX Team-u. Logo společnosti DELIMAX, popř. jméno Jana Varmuži, majitele a pokračovatele rodinné tradice hodonínské potravinářské firmy, na vozech pilotovaných Pavlem Valouškem již za uplynulé roky zdomácnělo. Jen dlouholetí a zasvěcení fandové rallysportu si ale možná vzpomenou, že toto spojení má mnohem hlubší historické kořeny.

„Startovat se špičkovým vozem za podpory a know-how továrního týmu je snem každého pilota. Mně se po deseti letech kariéry díky podpoře ze strany pana Varmuži tento sen splnil. V tuto chvíli, kdy jsme společně vstoupili do projektu Škoda DELIMAX Team-u, bych mu za to chtěl moc poděkovat a slíbit, že udělám maximum proto, abych tuto důvěru nezklamal. Na trati se budu snažit podávat výkon odpovídající podmínkám, které mi byly vytvořeny,“ říká krátce před startem letošní domácí sezóny Pavel Valoušek junior.

Pavel Valoušek starší, otec populárního „Valdy“ a Jan Varmuža jsou blízkými přáteli a někdejšími sportovními rivaly už řadu desítek let. „Známe se už od chlapeckých let. „Jako brigádníci jsme spolu sváželi auta u zlínského prodejce vozů Škoda pana Samohýla,“ vzpomíná Pavel Valoušek starší a přidává historku z oněch let:

„Jako student si Jan Varmuža vydělal na Škodu 1000 MB, kterou přivezl z Německa. Jenomže můj tehdejší učeň, dnes zkušený spolujezdec Jaroslav Novák, mu ji ve stoupání na Halenkovice hned poslal přes boudu. Všechno se dalo do pořádku a od té doby jsme dobrými kamarády“, doplňuje Pavel Valoušek starší.

Počátkem 70. let se pak jména Valoušek a Varmuža začala objevovat ve startovních listinách domácích automobilových soutěží. Vedle soubojů o vteřiny se jejich sportovní soupeření přeneslo i do vpravdě rivalského zápolení o společnou spolujezdkyni. Není divu, dnes už bohužel zesnulá Mirka Vilímová byla totiž podle slov Pavla Valouška jednou z nejlepších navigátorek v historii českého rallysportu. A na pravém sedadle ji chtěli mít vedle sebe oba pánové.

Jan Varmuža si jako soutěžák oblíbil vozy klasické koncepce s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. Svých největších úspěchů tak dosáhl za volantem „žigulíka“, s nímž se tehdejším systémem oblastních soutěží a republikového šampionátu propracoval až do federálního mistrovství Československa. Když pak v roce 1984 ukončil aktivní kariéru, zůstal dál příznivcem rallye i Pavla Valouška, který v té době úspěšně působil v legendárním slušovickém Agrotýmu.

V porevolučních letech byl do rukou Jana Varmuži navrácen podnik, který o více než sedmdesát let dříve založil v jihomoravském Hodoníně jeho dědeček. Na základech této rodinné firmy vznikla po rozsáhlé přestavbě a restrukturalizaci nynější akciová společnost DELIMAX, která je v současné době moderním potravinářským podnikem vysoké úrovně zaměřeným na zpracování mořských ryb a výrobu lahůdek.

„Celá ta léta jsme byli s Janem Varmužou v kontaktu a hned od počátků Pavlovy kariéry jsme mluvili o případné podpoře a těsnější spolupráci. V roce 2002, kdy Pavel začal pravidelně startovat s vozy kategorie WRC, pak Jan Varmuža své slovo dodržel,“ říká Pavel Valoušek senior a dodává: „Líbilo se mu, že mladý Pavel na sobě neustále pracoval, učil se a měl snahu postupovat kupředu.“

Přes výraznou podporu na konci sezóny 2008 a úspěšně realizovaný projekt startu s vozem Škoda Fabia Super 2000 v loňské Barum Czech rally Zlín gradovala spolupráce Pavla Valouška a Jana Varmuži až ke vzniku ŠKODA DELIMAX Team-u, jehož cílem je úspěšná reprezentace obou zainteresovaných subjektů v seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích.

 



O společnosti DELIMAX, a.s.

Společnosti DELIMAX, a.s. je největším výrobcem svého druhu v České republice a producentem více než tří stovek druhů výrobků. Ty, pod obchodními značkami Jan Varmuža a St.Johann dodává svým zákazníkům nejen na domácím trhu, ale také v řadě dalších evropských i mimoevropských zemích. Úrovni a významu firmy odpovídá také důraz na využívání nejmodernějších technologií, splňující světové standardy pro potravinářské podniky, je držitelem certifikátů kvality IFS (International Food Standard) a ISO 9001:2000.

PRText: Vlastimil Resl


Foto: Martin Hudák, Robert Balcar

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   EXPO Otrokovice 2010 objektivem Mirka Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose