www.car.cz
 

Krumlov 2010: Pouhé dva měsíce do startu
     26.3.2010 12:26 - tisková zpráva


Odpočítáváme už jen týdny
Pouhé dva měsíce zbývají do chvíle, kdy se z Českého Krumlova už po osmatřicáté rozjedou soutěžní auta na trať dnes už legendární rally.

Během několika dní pořadatelé z AMK Rallye Český Krumlov a ČK motorsport zveřejní základní informace v podobě zvláštních ustanovení soutěže, která je v letošním roce zařazena do FIA Evropského poháru střed, Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR v rally, Mistrovství ČR v rally historických automobilů a Mitropa Rally Cupu v obou kategoriích. Samozřejmě nebude chybět ani nezbytný 4. ročník demonstrační jízdy Rally Legend Show.

Vědomi si stále nelehké situace,  využili pořadatelé osvědčený loňský model a vlastní soutěž se od přejímek až po slavností vyhlášení odbude za dva dny. Posádky nepochybně uvítají, že s trochou vypětí je možné absolvovat seznamovací jízdy během jediného dne.

Přejímky se znovu uskuteční v pátek dopoledne na českobudějovickém výstavišti a velké doprovody tu zůstanou po celou dobu. K dispozici je opět jediná servisní zóna s opravdu dostatkem místa a vším potřebným zázemím.
Protože se trať divácké superspeciálky servisního parkoviště téměř dotýká, nabízí soutěž ojedinělou možnost divákům vidět auta jak v akci, tak při léčebné kůře mechaniků. A jim zase shlédnout na trati své posádky, což rozhodně jinde, kde jsou servisy izolované, nemohou.

Super zkouškou také celá soutěž v pátek odpoledne začne a teprve odtud přejedou účastníci ke slavnostnímu startu v českokrumlovské Jelení zahradě. Poté následují už klasické rychlostní zkoušky v modelu víceméně podobném loňskému roku. Ty dovedou soutěžní posádky až do sobotního cíle, tradičně umístěného na parkovišti v Jelení zahradě pod krumlovským zámkem. Mezitím však absolvují noční servis na výstavišti, po němž tu odevzdají vozy do uzavřeného parkoviště. Novinkou je zařazení flexi servisu umožňujícího jezdcům delší odpočinek, protože o soutěžní vozy  se budou moci starat pouze mechanici.

Uzávěrka přihlášek je stanovena na pátek 7. května, do té doby musejí také soutěžící zaplatit vklad. Pokud nebude připsán na účet pořadatele do okamžiku uzávěrky přihlášek, tedy do 24:00 v pátek 7.května, automaticky se každému zvýší o 25%. Stejně jako v loňském roce ale pořadatelé nabízejí i bonus. Na 7. dubna připravili předběžnou uzávěrku s vkladem sníženým o 1000,- Kč pro současné i historické automobily.  

Podrobné informace vyjdou v nejbližších dnech na oficiální stránkách www.rallyekrumlov.cz  
 
                                                                                                         
                                                     Luboš Šalát

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   MČR OFFRoad Trial 2010 na Kladně, foto: Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose