www.car.cz
 

David Vršecký chce rekord z německého okruhu. Proč vybral Lausitzring?
     29.3.2010 17:11 - tisková zpráva


Proč David Vršecký zvolil pro rekord namísto domácího Mostu německý Lausitzring?

Rozhodly pomalé zatáčky!

Jak jsme již informovali v pondělí, chystá se David Vršecký k překonání hned čtyř světových rychlostně-vytrvalostních rekordů. V této souvislosti se objevuje stále více dotazů ohledně volby okruhu.

Takřka 100% tazatelů se podivuje nad tím, proč David zvolil místo domácího okruhu v Mostě německý Lausitzring? Podle dvojnásobného mistra Evropy je odpověď na tuto otázku velmi jednoduchá. "O Mostě jsme pochopitelně uvažovali, nicméně tato varianta padla asi po deseti sekundách. I když Most patří do kategorie jednodušších okruhů, průměrnou rychlost kolem 180 km/h na něm dosáhnout při vší snaze prostě nelze," vysvětluje David.

"V Mostě jsou totiž dvě hodně pomalé zatáčky, které projíždím řekněme šedesátkou. Na rovince se taková ztráta nedá dohnat. Možná snad, kdybych letěl."

S Davidem Vršeckým se v tomto ohledu ztotožňuje i závodní inženýr Robin Dolejš. "Lausitzring se blíží na rozdíl od Mostu ideálu. Zatím vedeme s Davidem diskuse ohledně přezouvání pneumatik. Myslím, že to zvládneme s jedním obutím, David tomu moc nevěří. Každopádně v Mostě bychom museli podstatně více akcelerovat, pneumatiky by 500 kilometrů nevydržely zcela určitě.

Zatímco na Lausitzringu se dá ztráta několika minut při maximálním úsilí jezdce nahnat, v Mostě by to bylo nemožné."

 

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   TK Buggyry před sezónou 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose