www.car.cz
 

Studenti Univerzity připravují Ford Focus RS pro Nürburgring
     30.3.2010 00:26 - tisková zpráva


Univerzitní“ Ford Focus RS pojede závod 24 hodin na Nürburgringu!

• Skupina studentů Univerzity aplikované vědy v německém Kolíně nad Rýnem připravuje Ford Focus RS pro vytrvalostní závod na Nürburgringu.
• Focus RS pro tento projekt poskytl přímo Ford, který dlouhodobě podporuje obor „Konstrukce motorových vozidel“ na kolínské univerzitě
• Složení posádky závodního vozu bude oznámeno později.

/V Praze 26. března 2010/ – Ford odstartoval zajímavý projekt, jehož vyvrcholením bude účast upraveného Focusu RS ve vytrvalostním čtyřiadvacetihodinovém závodě na slavném okruhu Nürburgring, který se pojede 15. – 16. května 2010. O úpravy a přípravu ostrého Focusu se letos budou starat studenti Univerzity aplikované vědy z Kolína nad Rýnem, kde Ford dlouhodobě podporuje obor „Konstrukce motorových vozidel“.

Pro letošní závod studenti oboru vyvíjejí závodní vůz, který vychází ze sériového modelu Ford Focus RS. Ten dodá společnost Ford a během závodu se v něm vystřídají čtyři jezdci, jejichž jména budou oznámena později. Do závodu Focus RS nastoupí v rámci týmu Team FH Koeln Motorsport.

Na přípravě vozu pro závod pracuje tým dvaceti studentů pod vedením profesora Franka Hermana. Studenti mají před sebou celou řadu úkolů, jako je například integrace požadovaných bezpečnostních prvků: ochranného rámu, šestibodových bezpečnostních pásů, hasicího přístroje a závodního anatomického sedadla Recaro atd.


Tým si musí poradit také s vestavbou závodního podvozku KW, závodního brzdového systému TRW, speciálního výfukového systému Bastuck se sportovním katalyzátorem, bezpečnostní palivové nádrže a hydraulických rychlozvedáků pro zastávky v boxech.

Ford prostřednictvím této spolupráce dále prohlubuje svoje partnerství s akademickými institucemi a podporuje vzdělávání mladých konstruktérů, z nichž někteří mohou posléze najít zaměstnání právě u Fordu – třeba právě v jeho velké továrně v Kolíně nad Rýnem.

Ford Focus RS a závod 24 h na Nürburgringu
Ford Focus RS druhé generace je dosud nejvýkonnější sériový model v historii evropského Fordu a představuje tak významný milník ve více než čtyřicetileté historii legendární značky Ford RS. Díky motoru Ford Duratec RS o výkonu 224 kW, vynikajícím jízdním vlastnostem a mimořádným dynamickým parametrům se Ford Focus RS vyrovná daleko exotičtější automobilové konkurenci – a to nejen v každodenním provozu, ale také na závodních tratích včetně proslulé 20,8 km dlouhé „severní smyčky“ německého okruhu Nürburgring. Pořadatelé vytrvalostního závodu očekávají účast více než 200 000 diváků.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vrchaři na mosteckém autodromu 2010, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose