www.car.cz
 

Krestu zastavila ve finále uvolněná spona na hadici přívodu chladicí kapaliny
     29.3.2010 23:58 - tisková zpráva


Santov vystavil Krestovi stopku

29. ročník Sheron Valašské Rally zahájil o uplynulém víkendu sedmidílný seriál Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v Rally. Posádka Mogul Racing Teamu Roman Kresta - Petr Gross, obhajující titul v absolutní klasifikaci MMČR chtěla na Valašsku navázat na vítězství z posledních dvou ročníků. Závěrečná rychlostní zkouška však vystavila zlínsko-boleslavské dvojici stopku.

"Chtěli jsme na posledních dvou rychlostních vložkách zatáhnout a zkusit ještě něco s výsledkem udělat i přes handicap v podobě desetivteřinové penalizace. Na prvním z těchto úseku se nám podařilo zajet nejrychlejší čas, nicméně při druhém průjezdu jsme již takové štěstí neměli a odstoupili jsme z poměrně banálních důvodů," říká Roman Kresta. "Na našem voze se uvolnila spona na hadici přívodu chladicí kapaliny a nechtěli jsme pokračovat s rizikem poškození motoru.

Takové věci se stávají a k rally patří. My jsme se na soutěž připravovali jako na každý jiný podnik, bohužel nám tentokrát štěstí nepřálo. Nyní se již musíme soustředit na následující soutěž na Šumavě."

Valašská rally však Mogul Racing Teamu přinesla i mnoho cenných poznatků pro pokračování dalších prací na Peugeotu 207 S2000. Cenná byla také přítomnost technika továrního týmu Peugeot Sport.

"Přestože se nám nepodařilo dojet na cílovou rampu, Valašská rally mnohé naznačila a náš tým vidí v průběhu soutěže mnoho pozitivního. Velké poděkování patří našim partnerům za podporu, kterou nám vyjádřili ať již svou osobní přítomností, či telefonáty a SMS zprávami a také všem fanouškům podél trati," uzavírají hodnocení úvodního podniku letošní domácí soutěžní sezóny Roman Kresta s Petrem Grossem.

Mogul Racing Team nyní čekají přípravy na druhý podnik MMČR, kterým bude ve dnech 15. - 17. 4. 2010 Mogul Šumava Rally Klatovy. Roman Kresta pak navíc absolvuje v barvách Kresta Racing s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX úvodní podnik sezóny sprintrally, kterým je o nadcházejícím víkendu Horácká Rally Třebíč.

 

http://cz.roman-kresta.com/

výsledky Valašské Rallye 2010

1. Pavel Valoušek – Zdenik Hruza (CZ/CZ – ©koda Fabia S2000) 1:31:32,9 hod.
2. Václav Pech – Petr Uhel (CZ/CZ – Mitsubishi Lancer EVO IX) + 7,6 vteoiny
3. Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát (CZ/CZ – Ford Fiesta S2000) + 1:35,4 min.
4. Roman Odložilík – Martin Tureček (CZ/CZ – ©koda Fabia S2000) + 3:41,8 min.
5. Michal Solowow – Maciel Baran (PL/PL – Peugeot 207 S2000) + 3:45,8 min.
6. Antonín Tlusťák – Jan Škaloud (CZ/CZ – ©koda Fabia S2000) + 4:26,0 min.
7. Josef Peták – Alena Bene1ová (CZ/CZ – Peugeot 207 S2000) + 4:53,1 min.
8. Václav Arazim – Julius Gál (CZ/CZ - Mitsubishi Lancer EVO IX) + 5:37,3 min.
9. Lukasz Habaj – Jacek Spentany (PL/PL - Mitsubishi Lancer EVO IX)+ 5,49,3 min.
10. Vojěich Štajf – Marcela Dolečková (CZ/CZ – Subaru Impreza Sti) + 6:17,5 min.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2010 objektivem Pavla Pustějovského

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose