www.car.cz
 

Domácí Jaroslav Pešl premiréově s lancerem skončil na Valašce v příkopu
     31.3.2010 09:54 - tisková zpráva


Oslavenec Pešl Valašku nedojel, ale i tak byl spokojen

Přestože v prvním závodě sezony nedojel do cíle, nebyl rally jezdec Jaroslav Pešl nespokojený nebo naštvaný. Na Sheron Valašské rally ukončila valašskomeziříčská posádka ve své premiéře s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX svou pouť na sedmé rychlostní zkoušce, ve které havarovala. Ze závodu si však oba borci vzali především to pozitivní - tedy nasbírané zkušenosti v novém voze.

V loňské sezoně, která byla pro posádku Pešl - Juřica premiérová v rally, brázdili oba borci tratě především českých rallysprintů ve třídě N2 ve voze Honda Civic Vti. Pro letošek došlo k zásadní změně a přestupu do „první ligy“ k vozu Mitsubishi Lancer EVO IX a do třídy N4. „Makali jsme na autě prakticky celou zimu, abychom byli na sezonu co nejlépe připraveni. Je potřeba poděkovat všem, kteří nám nějakým způsobem pomáhali,“ podotkl na prahu nové sezony Jaroslav Pešl.

A právě Valašská rally o posledním březnovém víkendu byla ideálním testem, jak to vlastně všechno bude vypadat. I když posádka nakonec soutěž nedokončila, za šest odjetých erzet stihla pobrat hodně zkušeností, které se budou v dlouhé sezoně určitě hodit. „Byl to velký zážitek. Závod jsme si užívali a hlavně jsme se učili s autem žít. Je to něco úplně jiného, než loni s Hondou Civic. Teď se všechno děje ve větších rychlostech, prostě úplně jiná liga,“ srovnává Pešl.

Valaška pro něj nezačala zrovna šťastně. Hned na první zkoušce musel Pešl zastavit a oprava vypadnuté hadičky od turba zapříčinila ztrátu bezmála pěti minut. V ten moment bylo jasné, že o výsledek už nepůjde. Možná právě proto pak zajížděli Pešl s Juřicou velmi dobré časy a drželi se na jednotlivých zkouškách zhruba kolem 20. místa absolutně. Nejlépe zajel v 5. erzetě, ve které skončil na 18. místě. „Snažili jsme si hlavně závod užít a pobrat co nejvíce zkušeností s autem. Jeli jsme určitě s nějakými rezervami, protože s celkovým výsledkem nešlo po ztrátě v první zkoušce stejně nic velkého udělat. I proto jsme za výsledky na erzetách kolem 20. místě absolutně velmi rádi. Je to příslib do dalších podniků,“ pochvaloval si Jaroslav Pešl první závod v životě ve voze Mitsubishi Lancer EVO IX.

Stopku vystavila posádce první sobotní, celkově sedmá RZ. „Na první sobotní zkoušce jsme jednu zatáčku neprojeli, jak měli, a na štěrku se nám auto sklouzlo do příkopy. Naštěstí to nebylo v nijak velké rychlosti, takže auto je celkem v pořádku a my taky,“ popsal Pešl osudný moment odstoupení.

Nehoda a následné vypadnutí ze soutěže tak zapříčinily, že si Jaroslav Pešl nedal dojetím do cíle pěkný dárek ke kulatým 30. narozeninám, které slaví 1. dubna. „Je to škoda, ale nebereme to tak, že jsme zklamaní nebo něco podobného. Samozřejmě kvůli partnerům, fanouškům i nám samotným jsme moc chtěli dojet do cíle, ale nevyšlo to. Musíme se soustředit na další závody,“ podotkl Pešl.

V dalším průběhu sezony se Pešl s Juřicou chtějí soustředit stejně, jako loni spíše na sprinty. „Momentálně to vypadá, že pojedeme určitě celý rallysprintový šampionát. K tomu možná občas nějaký velký mistrák, ale spíše ne. Valaška byla výjimka, protože je to doma a chtěli jsme hlavně vyzkoušet auto, jak na tom budeme v prvním závodě,“ dodal Jaroslav Pešl.


PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2010 a premiérově zlatý Pavel Valoušek objektivem Mirka Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose