www.car.cz
 

Rotax Max Euro Challenge ve francouzské Salbris provázela nepřízeň počasí
     5.4.2010 16:18 - tisková zpráva


Formanův vstup do nové sezóny provázela smůla
- Salbris, Francie,

Jestli existuje na světě trať, která se s naším pilotem nemá ráda, pak je to právě ta ve francouzkém Salbris. Již vloni, na posledním závodě série ROTAX Eurochallenge, byl Jirka Forman rád, že se tady přes opravnou jízdu vmáčkl do finále. A to přesto, že jak v závodě předtím, tak i poté na Světovém finále jezdil o stupně vítězů…

Letos v úvodním závodním víkendu seriálu Rotax Max Euro Challenge ve dnech 24.-28.3. navíc celé závody ve francouzské Salbris provázela nepřízeň počasí. Závodilo se jak na suchu, tak hlavně na mokru nebo dokonce i v průtrži mračen. Hned na počátku poznamenala nepřízeň počasí měřený trénink. Jirka v něm skončil sedmadvacátý. Vzhledem k různým podmínkám jednotlivých skupin však pořadatelé dosti nepochopitelně změnili pořadí a tak náš jezdec startoval do čtyř vyřazovacích jízd až ze 7. řady.

To potom znamenalo, že na mokru pokaždé po startu skončil mimo trať. Každá další jízda pak byla jen honbou za dosažení alespoň přijatelného umístění. Výsledkem bylo 17., 7., 15. a 24. místo, navíc za svou stíhací jízdu ve 3. rozjížďce dostal ještě penalizaci za kontakt s předjížděným soupeřem. V konečném účtování se pak dostal až 13. místo na startu opravné jízdy a tím byl prakticky konec nadějím na postup.

Průběh opravné vyřazovací jízdy pak nevybočil ze standardu na těchto závodech - hned po startu Jirka po střetu s jedním ze soupeřů opustil trať a za pouhých 9 kol nestihnul přes ďábelskou stíhací jízdu dosáhnout na 6-tou a tedy ještě postupovou pozici.

Tak nezbývá než na tento závod rychle zapomenout a soustředit se na závody další. Věříme, že již za 14 dní v Písku našeho jezdce opět uvidíme na stupních vítězů.

ČSMS

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Mičánek Motorsport - jarní nahlédnutí do dílny objektivem V. Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose