www.car.cz
 

Enteria Rally Team a Roman Kresta před startem sezóny sprintrally 2010
     3.4.2010 16:30 - tisková zpráva


Enteria Rally Team před startem sezóny sprintrally

Valašská rally zahájila o uplynulém víkendu takzvané "velké mistrovství", tedy Mediasport MMČR. To, že soutěžácká sezóna se rozeběhla naplno potvrzuje i nadcházející víkend, kdy Horácká rally otevře devítidílný seriál Ecosun Mistrovství České republiky ve Sprintrally. Na start soutěže se postaví se startovním číslem 1 posádka Enteria Rally Teamu Roman Kresta - Tomáš Kašpárek s vozem Mitsubishi Lancer EVO 9.

Roman Kresta se v uplynulých sezónách ve sprintrally objevoval víceméně sporadicky a to zejména na domácím Rallysprintu Kopná. "Naše účast ve sprintrally je výsledkem dohody s holdingem Enteria a.s. a dalšími partnery, se kterými dlouhodobě v rally spolupracujeme. Sprintrally je pro nás nejen vyplněním aktivit mezi soutěžemi MMČR, ale také jistou formou aktivit do budoucna," objasňuje Roman pozadí účasti ve sprintrally.

"Naše zázemí v tuto chvíli mimo Peugeotu 207 S2000 zahrnuje také dva vozy Mitsubishi Lancer EVO 9 skupiny N, které v minulosti absolvovaly několik soutěží MS. Mitsubishi prošly kompletní revizí. V podstatě se dá říci, že auta byla postavena úplně znovu a v rámci homologace vybavena tím nejkvalitnějším, co je momentálně na trhu k dispozici."

K programu letošní účasti ve sprintrally Roman Kresta nastiňuje: "Soutěž v Třebíči máme nedaleko od základny našeho týmu. I další podniky sprintrally, kterých se zúčastníme, by měly být z těch, které jsou geograficky blízko. Vše bude ale záležet na vývoji sezóny."

Roman s Tomášem absolvovali v roce 2009 společně dva podniky. Na populární Kopné vedli až do odstoupení pro technickou závadu průběžné pořadí soutěže. Při Pražském rallysprintu si dojeli pro stříbrné věnce. "Samozřejmě se budeme i při svém třetím společném startu snažit o maximálně kvalitní výsledek.

Seriál sprintrally by měly být dalším krokem v programu Tomášova soutěžáckého růstu, který jsme společně loni započali," dodává Roman Kresta před startem letošního prvního podníku šampionátu sprintrally.

http://cz.roman-kresta.com/

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Horácká rallye 2010 objektivem Martina Blaháka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose