www.car.cz
 

Startovní pole královské okruhové D4 obohatí speciál Ferrari 430 Scuderia GT3
     7.4.2010 01:32 - tisková zpráva


Dan Želinský vyrazí s Ferrari 430 Scuderia GT3 stáje Greyhound Star Moto Racing

Česká okruhová scéna se pár týdnů před startem sezóny dočkala poutavé novinky. Pestré startovní pole královské Divize 4 obohatí speciál Ferrari 430 Scuderia GT3 stáje Greyhound Star Moto Racing. Elegantní a mocný vůz bude řídit mezinárodní posádka Dan Želinský, Slovák Janko Daniš a Max Stanco z Polska.

Tým se představí ve vytrvalostních závodech Mezinárodního mistrovství České republiky Divize 4, které odstartuje již 23. až 25. dubna 2010 v Brně.
Pro jednadvacetiletého Ostravana Želinského to bude druhá sezona za volantem italského krasavce. Ten letošní má sílu bezmála 550 koní. Se svým otcem a manažerem, Rudolfem Želinským, mají vysoké ambice.

„Pokud bude platit, že automobily DTM ve vytrvalostních závodech letos nepojedou, můžeme bojovat o titul šampiónů. Vůz i Max Stanco, se kterým jsme letos spojili síly, jsou na vysoké profesionální úrovni. Max je mnohonásobný polský mistr, závodil ve FIA Grand Turismo, to hovoří za vše,“ říká Dan Želinský.
Třetí muž loňského vytrvalostního šampionátu Divize 4 nad 3500 ccm se svým novým bíločerným koníkem už dvakrát testoval. Po úspěšných jízdách na maďarském Hungaroringu následovalo další sžívání pilota s technikou v Brně.

„Na Masarykově okruhu jsem si zajezdil podstatně déle než v Maďarsku. Byla to paráda, celý den svítilo slunce a já se postupně zrychloval. Naše bíločerné Ferrari mi padlo rychle do ruky. Skvělé je sekvenční řazení. Je radost pilotovat takový vůz. Už se nemůžu dočkat Jarní ceny,“ těší se závodící student Vysoké školy logistiky v Přerově.
Mimochodem den po testech v Brně odstavil vlastnoručně postavené starší BMW M3 do garáže v centru Ostravy, aby za studijními povinnostmi odjel do Přerova vlakem.

Dan i celý tým jsme byli s oběma testy spokojeni, takže dohodě s Maxem Stancem už nic nebránilo. Myslím, že naše posádka bude silná a vyrovnaná. Janko Daniš z týmu Flex Motorsport je mimo jiné hvězdou šampionátu Ferrari Challenge a české mistrovství zná také výborně. Hlavně jako pilot Audi DTM.

Ve spojení s Maxem Stancem a jeho týmem jde o slibnou kombinaci. Všichni tři piloti jsou navíc velmi vyrovnaní, což je pro vytrvalostní závody důležité. Musíme vypilovat nácvik zastávek v boxech, a když nám pak bude přát štěstí, měli bychom bojovat o nejvyšší příčky,“ dodal Rudolf Želinský.


Greyhound Media
Greyhound Team: www.cgdf.c z
Max Stanco: www.stanco.p l
Janko Daniš: www.flex-motorsport.com  

Kalendář vytrvalostního MMČR Divize 4 2010

23.-25. 4. Brno
14.-16. 5. Most
04.-06. 6. Most
06.-08. 08 Most
20.-22. 08 Slovakiaring Potoň
24.-26. 09. Brno
22.-23. 10 Brno

zdroj: Autoklub ČR: www.autoklub.cz  

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Dan Želinský úspěšný s Ferrari 430 GT týmu Menx, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose