www.car.cz
 

Extraliga družstev na ploché dráze odstartuje v úterý na Markétě
     12.4.2010 17:18 - tisková zpráva


Na zítřejší úvodní závod Extraligy družstev na ploché dráze mezi PSK Olymp Praha a PDK Grepl Mšeno, který se jede v úterý 13. 4. 2010 od 18:00 hod. na pražské Markétě nominovali manažeři tyto sestavy:

PSK OLYMP PRAHA
1. TOMÍČEK Luboš
2. SIMOTA Zdeněk
3. FRANC Josef
4. WATT Davey (AUS)
5. KŮS Matěj
6. PUČKO Pavel
7. RYMEL Adrián

PDK GREPL MŠENO
8. HANCOCK Greg (USA)
9. TOPINKA Tomáš
10. ŠITERA Filip
11. ULAMEK Sebastian (PLR)
12. FUKSA Pavel
13. ČERMÁK Milan
14. JAROŠ Jan


Souhrnné informace o Extralize družstev na ploché dráze

Plochodrážní Extraliga – soutěž, která je již několik let velmi kvalitním produktem má před svým letošním startem připraveno pro své příznivce několik významných novinek.

Tou nejvýraznější změnou je ta skutečnost, že se po patnácti letech vrací tato soutěž družstev k utkání dvou družstev proti sobě v rámci jednoho závodu. Tedy k systému tak populárnímu v zemích kde se jezdí plochá dráha té nejvyšší kvality – Velké Británii, Švédsku, Polsku a Dánsku. Znamená to, že skončilo období kdy na startu každého závodu byli jezdci čtyř týmů a součet bodů jezdců každého týmu tvořil výsledek závodu. V novém systému bude na startu každého závodu šest až sedm jezdců jednoho týmu a v každé z patnácti jízd závodu nastoupí proti sobě vždy dva jezdci každého družstva proti sobě. Každého z pěti účastníků Extraligy čeká čtyři závody na domácí dráze a čtyři na dráze svých soupeřů. Čtyři nejlepší týmy soutěže pak postoupí do finálové části soutěže nazvané Play – off. V ní se nejlepší celek základní části soutěže utká se čtvrtým týmem soutěže a druhý se třetím, vždy na dráze lepšího týmu základní části soutěže. Vítězné týmy obou semifinálových bojů se v závěrečném závodě sezóny utkají opět na dráze lepšího týmu po základní části o titul mistra republiky.

Všech pět týmů posílá do boje to nejlepší co má k dispozici z domácí líhně. Obhájci mistrovského titulu ze Mšení opět sází na Tomáše Topinku, Jana Jaroše a Filipa Šiteru, Pardubický tým na bratry Drymly a Tomáše Suchánka s Hynkem Štichauerem, Pražané na Matěje Kůse, Luboše Tomíčka a nováčka ve svých barvách Zdeňka Simotu, Slánští opět využijí služeb slovenského jezdce s českou licencí Martina Vaculíka a Martina Málka, posledním účastníkem soutěže je pak tým Plzně s nejvyrovnanější juniorskou dvojicí ze všech týmů reprezentovanou Michaelem Hádkem a Janem Holubem. Každý z týmů má ve svých soupiskách i skvělé zahraniční posily. Loni nejlepší jezdec této soutěž, neporažený Američan Greg Hancock spolu s Britem Lee Richardsonem a především polskou trojicí Protasiewicz, Walasek a Ulamek by měly pomoci Středočechům obhájit titul, Pardubičtí opět mohou použít služeb Maďara Ferjana, Dána Jensena, dost možná i nováčka elitní Grand Prix Brita Wofindena. Pražané připravují start skvělého Australana Daveye Watta, slánský a plzeňský tým opět posílí kvalitní polští jezdci.

Celá změna by měla přinést každému z účastníků vyšší počet závodů na domácích drahách, uplatnění domácích jezdců, každý tým musí mít v sestavě nejméně dva domácí seniory a juniory. Kvalitu každého závodu pak může v každém týmu umocnit dvojice zahraničních hostů. Extraliga je na svém startu. Příznivce čeká celkem dvacet tři kvalitních závodů. Navíc se všichni účastníci soutěže domluvili a přijali pravidlo o tom, že od 1. 7. 2010 se všechny závody soutěže uskutečnění na drahách vybavených nafukovacími mantinely. Což je skvělá zpráva pro bezpečnost jezdců v tomto sportovním odvětví. K drahám vybavených těmito mantinely v Praze, Pardubicích a Plzni tak přibude i Slaný a Mšeno.

ROZLOSOVÁNÍ SOUTĚŽE
13. 4. Praha - Mšeno
20. 4. Praha - Pardubice
6. 5. Praha – Slaný
13. 5. Mšeno - Plzeň
19. 5 Pardubice - Plzeň
2. 6. Pardubice - Slaný
3. 6. Praha - Plzeň
9. 6. Plzeň - Praha
10. 6. Mšeno - Praha
16. 6. Pardubice – Praha
23. 6. Slaný - Mšeno
24. 6. Mšeno - Slaný
30. 6 Plzeň - Slaný
5. 7. Mšeno - Pardubice
21. 7. Slaný – Pardubice
4. 8. Slaný – Plzeň
11. 8. Pardubice – Mšeno
25. 8. Slaný – Praha
1. 9. Plzeň - Pardubice
9. 9. Plzeň – Mšeno

dodatečně Semifinále 1. tým – 4. tým
dodatečně Semifinále 2. tým – 3. tým
dodatečně finále – vítězné týmy semifinálových závodů

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Mapy Rallye Šumava 2010

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose