www.car.cz
 

Václav Pech po stříbrné Valašce připraven na víkendovou Šumavu
     15.4.2010 20:55 - tisková zpráva


Václav Pech se připravuje na Rallye Šumava
Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 12.4.2010


Plzeňan Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem odstartují v pátek 16. dubna do domácí Rallye Šumava, která má tradičně sídlo v západočeských Klatovech. Posádka EuroOil teamu, která před třemi týdny překvapila soupeře svou rychlostí na Valašské Rallye, bude na Šumavě obhajovat vítězství, které zde v loňském roce vybojovala.

Tři týdny, které dělí první a druhý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye vyplnili týmoví mechanici důkladnou přípravou soutěžního Mitsubishi Lancer EVO IX, které bylo rozebráno do posledního šroubku a vše bylo zkontrolováno „Na Valašce nás v závěru soutěže trápil motor. Proto jsme ho před Šumavou vyměnili za nový. Ve středu ještě proběhne test, kde budeme především zkoušet funkčnost celého vozu po jeho opětovném složení,“ říká Václav Pech jun. k přípravě před Rallye Šumava.

Kompletní domácí špička rallyesportu se v Klatovech představí na již 45. podniku Rallye Šumava. Tato soutěž je pověstná náročnými rychlostními zkouškami, které především na Vimpersku patří k tomu nejlepšímu, co u nás je. „Musíme dát pozor především na spoustu zimního posypu, kterým je Šumava typická. Kolikrát úseky připomínají spíše šotolinovou soutěž a když nemáte vše správně zapsáno v rozpise nebo vyjedete ze stopy, pak se auto chová jako na hrachu a k chybě je blízko,“ říká k náročnosti soutěže Václav Pech jun.

Soutěžní vozy odstartují z náměstí v Klatovech do první etapy v pátek v 15 hodin a do cíle přijedou na stejném místě po absolvování 600km dlouhé tratě v sobotu krátce po šesté hodině večer. Václav Pech jun. zve k návštěvě této slavné soutěže všechny milovníky rallye, své příznivce a samozřejmě i zákazníky čerpacích stanic EuroOil.


Petr Eliáš
www.VaclavPech.cz 

PR 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Fotky z Horácké Rally od Pavla Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose