www.car.cz
 

Lužická rallye s německým jezdcem a šampionem Matthiasem Kahlem !!
     15.4.2010 21:37 - tisková zpráva


Na Thermice odstartuje velká hvězda rallysportu

Ve středu 14. dubna ředitelství 13. ročníku Thermica rally Lužické hory obdrželo oficiálně dlouho očekávanou přihlášku špičkového německého jezdce Matthiase Kahleho.
Ten zažil rally debut již v roce 1993 a mimo jiné startoval v osmi soutěžích mistrovství světa, když se mu vedlo nejlépe v roce 1999 při Rally Nový Zéland. Je mnohonásobným mistrem Německa v rally. V mistrovství Evropy jezdců skončil nejlépe čtvrtý v sezóně 1998.

I když Matthias Kahle v prvních sezónách závodil s vozy Renault Clio, Toyota a SEAT, nejvíce startů absolvoval s českými speciály Škoda. Velkou zásluhu na tom má i tým bývalého úspěšného soutěžního jezdce z Rumburku Josefa Juračky, jehož tým JUKA Motosport německému soutěžákovi připravuje vozy. Kahle dosáhl desítek vítězství s vozy Škoda Octavia WRC, Škoda Fabia WRC a má také již jeden „zářez“ se Škodou Fabia S2000. A nyní absolvuje další start v mistrovství Německa 16. – 17. dubna na Hessen Rally Vogelsberg.

Matthias Kahle však závodí i se škodováckými veterány, vyhrál například AvD Histo-Monte se Škodou Octavia TS z roku 1961, nebo letos stejnou rally se Škodou 110 RC.
Fanoušky motoristického sportu potěší tento jezdec v okolí Hrádku na Nisou se Škodou Octavia WRC. Navigovat jej bude Christian Doerr.

Kdo se chce o německém soutěžákovi dozvědět více, včetně bohaté fotogalerie, doporučuji tyto stránky: www.kahle-motorsport.de



Hrádek nad Nisou 14. 4. 2010 Pavel Vydra
Tiskové středisko TRLH ´10

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Historic Vltava Rallye 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose