www.car.cz
 

Zámecký vrch s Českou Miss
     15.4.2010 22:28 - Jirka Navrkal


Začátek května patří po několik roků jednomu z nejvýznamnějších motoristických sportovních podniků v kraji Vysočina, automobilovému závodu, Zámecký vrch MANN FILTER 2010. Letošní bude již dvacátý devátý a uskuteční se ve dnech  7. až 9. května a již podruhé bude součástí seriálu  nesoucí od letoška nový název Liqui Moly Berg Cup 2010. Loňská premiéra v tomto seriálu se vydařila a pořadatelé z ASK Náměšť nad Oslavou očekávají opět účast více jak 100 jezdců ze Slovenska, Rakouska, Polska a samozřejmě i Česka.

 

Příprava klade na pořadatele stále větší nároky

        „Uspořádat podnik takového rozsahu jako je Zámecký vrch,  je celoroční práce pro celou řadu  fandů tohoto sportu. Ovšem to co tito lidé jen těžko můžou ovlivnit je stav povrchu vozovky 2030 metrů dlouhé trati“ říká na úvod dlouholetý ředitel závodu, Ivan Rybníček. „Jedná se o silnici, po které projedou měsíčně stovky nákladních automobilů a autobusů a zvláště letošní zima udělala své. Proběhlo již několik jednání a věřím, že vozovka bude do konání závodu v uspokojivém stavu, aby se závod mohl uskutečnit za regulérních podmínek“ ukončil informaci o trati ředitel závodu.

 

Program závodu bude podobný předcházejícímu ročníku

        Třídenní program bude zahájen páteční administrativní a technickou přejímkou jezdců a závodních vozů. „Zvládnout  přejímky více jak stovky vozů je velice náročné a proto jsem  přikočili  k časovém posunu jejich zahájení již na páteční dopoledne. V sobotu i v neděli budeme začínat v 8.30 hodin tréninkovými jízdami, vlastní závody budou odstartovány ve 13 hodin, před nedělním závodem se uskuteční slavnostní zahájení“ nastínil časový harmonogram Ivan Rybníček.

 

Záštitu převzal senátor, přijede Česká Miss

        Nad konánín letošního ročníku Zámeckého vrchu MANN FILTER 2010 převzal záštitu Senátor ODS Vítězslav Jonáš, který bude přitomen  nedělnímu  závodu.  Široká sportovní veřejnost zvláště pak příznivci  krásných  žen se mohou těšit na účast     letošní vítězky  České Miss,  Jitky Válkové  z nedaleké Náramče, studentky Katolického gymnázia v Třebíči. Součástí  bude její autogramiáda  a představí se i na závodní trati.  

 

 

Tisková zpráva XXIX. Zámeckého vrchu MANN FILTER 2010

Zpracoval: Jaromír Navrkal

15. dubna 2010

 

www.zamecky-vrch.cz


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2009 - KW Berg Trophy objektivem Milana Spurného, www.disty.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose