www.car.cz
 

Transgas Super Sprint Challenge Weekend 2004- předzvěst trucků
     tisková zpráva


 
úspěšná generálka na trucky
 
Mezi hodně úspěšné podniky lze počítat závodní víkend cestovních a formulových vozů, který se na mosteckém Autodromu Duhové Energie konal v polovině srpna, v termínu tradiční Intersérie. Závody s názvem Transgas Super Sprint Challenge Weekend 2004 sledovalo na osm tisíc diváků. Mezi vrcholy patřily především bitvy sportovních vozů Super Sprint Sports Car Challenge, ale také klání jednotlivých divizí republikového okruhového šampionátu a další doplňkové kategorie.
 
Dva velké mostecké souboje sportovních vozů a prototypů předcházely zprávy o nové a skutečně kvalitní třídě, která vznikla spojením vozů Interserie a Sports Car Challenge. Až tři desítky vozů na roštu, silné stroje, kvalitní jezdci a napínavá podívaná, to všechno se ozývalo po předchozích závodech letošní sezóny, které se jely na německém Lausitzringu, francouzském Dijonu, na Salzburgringu v Rakousku a zjara také v Brně. Diváci v Mostě měli možnost potvrdit, že zvěsti o atraktivních závodech a důstojném nástupci legendární Interserie rozhodně nelhaly.
 
Sobotní závod po krásné bitvě vyhrál Rakušan Emanuel Pedrazza. Ve neděli projel cílem také první, ale vzápětí byl penalizován pětadvaceti vteřinami za předjíždění pod žlutými vlajkami a vítězství získal jeho krajan Peter Milavec. Ze čtveřice českých účastníků série Doláka, Pavlíka, Glogara a Vondráka  si na domácí trati počínal nejlépe mostecký Michal Dolák, který skončil jednou osmý a podruhé na sedmém místě.
 
Ještě před závěrečným podnikem šestidílného domácího okruhového šampionátu bylo v Mostě rozhodnuto o mistrech ve všech třech divizích. Jiří Mičánek junior, Antonín Charouz a Slovák Miroslav Horňák si prvenství pojistili hned dvěma vítězstvími.
Velice pěkná podívaná byla i na švýcarské pohárové závody Formule Renault 2000 a Renault Clio RS. Ve formulích v sobotu vyhrál Julien Ducommun a v neděli David Oberle. V Clio cupu dvakrát triumfoval Daniel Hadorn.
 
Jednoznačnou lahůdkou pro opravdové znalce motoristické historie byly dva závody European Formula 2 Serie. Klubový závod sběratelů originálních strojů ze zlaté éry slavných Grand Prix byl fantastickou ukázkou klasické krásy starých formulí a budil nostalgické vzpomínky na doby, kdy v nich na  světových okruzích začínali Jackie Stewart, Jochen Rindt, Graham Hill, Eddie Cheever, či James Hunt. V sobotu i v neděli si pro vítězství dojel Švýcar Christian Fischer na voze March 772.
 
Víkend cestovních, sportovních a formulových vozů byl hlavně předzvěstí blížícího se vrcholu letošní sezóny, kterým bude MATADOR Czech Truck Prix 2004. Českého podniku FIA Evropského poháru tahačů se letos zúčastní přes dvacet strojů v kategorii Race Trucks! Víkend bude doplněn o další dvojzávod nejlepšího domácího poháru Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu, o mnoho dalších kategorií i o bohatý doprovodný program. Uskuteční se od 27. do 29. srpna a pořadatelé na něj všechny motoristické nadšence srdečně zvou…
(15.8. 2004)
tiskinfo
 
 Dušan Matouš
 
 
Podrobnosti, výsledkové listiny, fotografie jsou volně k dispozici na http://www.autodrom-most.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose