www.car.cz
 

Národního kola Moravy F1 ve školách 2010 se zúčastnilo 13 týmů
     19.4.2010 15:34 - tisková zpráva


F1 ve školách - V Národním kole Moravy zvítězil tým Speed Performance Show - (18.04.2010)

O uplynulém víkendu odstartovala prvním semifinálovým závodem středoškolská vzdělávací soutěž Formule 1 ve školách. Národního kola Moravy se zúčastnilo celkem třináct týmů, přičemž šest nejlepších si zajistilo postup do celostátního finále. Prvenství z brněnského závodu si odvezl Speed Performance Show Team, který se tak řadí mezi favority letošního ročníku.

Národní kolo Moravy odstartovalo boj o účast v celosvětovém finále středoškolské vzdělávací soutěže Formule 1 ve školách, které se v letošním roce uskuteční v Singapuru. Předtím však musejí týmy absolvovat celostátní finále, do kterého z moravského kola postoupilo prvních šest týmů. Nejlepší hodnocení od poroty získal Speed Performance Show Team. Druhé místo obsadil domácí tým ISŠA Racing a stupně vítězů doplnil Black Angels. Na dalších postupujících místech se umístily týmy Joker Team, Rosso Equipe a S-Force Two.

Vyhlášeny byly také dílčí kategorie. Cenu za nejlepší konstrukci modelu převzal tým Speed Performance Show z Přerova, nejlepší marketing měl dle poroty Joker Team ze školy SPŠ Uherské Hradiště a nejrychlejší model zkonstruoval tým Black Angels ze SPŠ Třebíč.

V rámci závodního víkendu se členové týmů zúčastnili také doplňkových disciplín. V Knock-out závodu šlo o nejrychlejší reakční čas při startu modelu na dráze a v 3D puzzle soutěžící sestavovali monopost formule 1 z třinácti dílů. Sobotní Knock-out závod ovládl Josef Drobilič (S-Force-Two), v neděli zvítězil David Mikeš (Joker Team).

V sobotu zvítězil v 3D puzzle Jan Sedlář (Fleme Jet), druhé místo získal Vojtěch Michal (3D Helix) a pomyslné stupně vítězů doplnil Martin Khýr (Flame Jet). Nedělní soutěž v sestavování modelu formule 1 vyhrál Tomáš Trávníček (Moravia Industry F1 Team). Druhé místo obsadil Jakub Bramý (Rosso Equipe) a třetí skončil Denis Kořínek (Bez-cu crew).

Moravského národního kola se zúčastnil automobilový závodník Erik Janiš, který podpořil členy všech týmů a rozdal desítky autogramů.

Příští víkend 24. - 25. dubna 2010 se uskuteční Národní kolo Čech v Kolíně, kde se rozhodne o zbývajících finalistech, kteří budou 5. června bojovat na Autosaloně v Brně o účast v celosvětovém finále, které se uskuteční 18. - 26. září v Singapuru.

Šest postupujících týmů do celostátního finále:

1. Speed Performance Show Team
2. ISŠA Racing
3. Black Angeles
4. Joker Team
5. Rosso Equipe
6. S-Force Two

 

Představení F1 ve školách

Formule 1 ve školách je celosvětová vzdělávací soutěž zaměřená na studenty středních škol. Jednotlivé týmy složené ze studentů ve věku 15-19 let mají za úkol navrhnout, zkonstruovat, analyzovat, vyrobit, testovat a závodit s modelem vozu formule 1. Model je navržený v softwaru CAD a následně zhotovený pomocí CNC frézky z balzy. Model je poháněný bombičkami CO2. Součástí soutěže je také marketingová identita týmu, sponzoring a ústní prezentace.

Kalendář závodů F1 ve školách 2010:

24. – 25. 4. Národní kolo Čech, SPŠ Kolín, Heverova 191
5.6 Celostátní finále ČR, Autosalon Brno
18. – 26. 9. Světový šampionát 2010, Singapur


Užitečné odkazy:



Oficiální web soutěže www.f1veskolach.cz
Facebook http://www.facebook.com/pages/Praha-Czech-Republic/Formule-1-ve-skolach/201855115378
Majitel licence pro ČR a SR a organizátor www.bpa.cz


BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vrchaři z Triola Cupu v Bílině, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose