www.car.cz
 

Karel Abraham získal první body ve třídě Moto2: 14 místo
     13.4.2010 16:21 - tisková zpráva


Karel Abraham získal historicky první body v nové třídě Moto2

Do večerního závodu Moto2 odstartoval Karel Abraham po nevydařené sobotní kvalifikaci až ze šesté řady, když měl 23. kvalifikační čas. Příliš optimisticky nevyzněl ani nedělní warm up, ve kterém dvacetiletý jezdec si připsal až čtyřiatřicátý čas. Tým zkoušel nové nastavení, ale to vůbec nevyhovovalo, a tak se na závod Karel vrátil k pátečnímu nastavení stroje RSV, kdy ve volném tréninku zajel osmý nejlepší čas.

Nedělní večerní bitva přinesla obrovské drama už od startu. Několik soupeřů spadlo. Karel se v chumlu jezdců naštěstí jen o něco propadl. Pak ale zabojoval a v polovině už jezdil v první dvacítce. Rychlé tempo dokázal udržet až do závěru, takže postupně se dotáhl až na bodované příčky. Cílem projel čtrnáctý. Historicky prvním vítězem závodu nové třídy Moto2 se stal Japonec Tomizawa.

Karel Abraham po závodě řekl:
S dvěma získanými body jsem nakonec spokojen, i když jsem věřil, že jich povezu z Kataru víc. Škoda, sobotní kvalifikace, mohlo to být výrazně lepší. Bohužel sobotní noc mi nevyšla a start ze šesté řady byl hodně těžký. V úvodu jsem také ještě o něco klesl v pořadí a byl třicátý. Pak jsem to pracně doháněl. Musel jsem se spolehnout jen sám na sebe. Ztrátu jsem ale pomalu umazával. Jelo se mi dobře, od poloviny závodu jsem měl hodně rychlá kola a to mě posunovalo dopředu. Soupeře jsem dojížděl a při předjíždění využíval hlavně toho, že jsem byl lepší na brzdy. Na rovinkách jsem na top speed zase ztrácel, ale v nájezdech do zatáček to naopak soupeřům vrátil“.


Z Kataru se Karel Abraham vrací domů. Na druhý závod mistrovství světa, který hostí Japonsko, se vydá z Brna v sobotu.

Výsledky:
Třída Moto2:
1. Tomizawa (J, Suter) 41:11,768
2. Debon (E, FTR) -4,656
3. Cluzel (F, Suter) -4,789
.
14. Abraham (RSV) -21,973


www.KarelAbraham.com

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Pokus o rekord Buggyry na Lausitzringu 2010, foto Pavel Jelínek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose