www.car.cz
 

Brněnský Pfeifermotorsport letos opět s třemi jezdci
     22.4.2010 00:19 - Pavel Jelínek


Vážení přátelé, fandové motorsportu a snad i naši fanoušci, dovolujeme si Vás tímto pozvat na úvodní podnik Mistrovství ČR 2010 v závodech automobilů na okruzích, který se koná ve dnech 23.- 25.dubna.

V této sezóně bychom se měli představit ve stejné sestavě, jako v loňském roce, kterou budou tvořit Robert Pláteník, Bohumil Pfeifer a junior Radim Rosický. Vzhledem k tomu, že při jarním brněnském víkendu není vypsán závod pohárových Octávií, objeví se na startu o víkendu pouze Robert Pláteník a Radim Rosický v D4. Zvažujeme i start Bohumila Pfeifera s Octávií, který by byl pojat jako ostrý test před začátkem seriálu, který odstartuje v květnu v Poznani. Robert Pláteník pojede s vozem Škoda Fabia Sedan Evo, který prošel během zimy kompletní repasí a rozsáhlou úpravou podvozku s hlavním záměrem zlepšit ovládání vozu.

 Jeho hlavním letošním cílem bude pokusit se obhájit svoje loňské vítězství v seriálu MČR ZAO. Bohumil Pfeifer pojede Škoda Octavia Cup 2010 s Škodou Octavia a pokusí se prosadit v dalším pokračováním oblíbeného seriálu, který letos vstupuje do novodobé historie s novým promotérem. Octavia byla po loňské podzimní havárii opravena, přestavěna na facelift 2010 a kompletně repasována, přičemž seriál je vypsán na pět závodních víkendů. Pojedou se v Brně, dvakrát v Mostě a také jednou na Slovensku a jednou v Polsku v Poznani.

Radim Rosický mladší má za úkol s nově postaveným vozem Škoda Octavia 1,4, potrápit špičku pole v Divizi 4 v nejslabší třídě do 1.400 ccm. Octavia 1,4, byla přestavěna z naší původní ex Octavie Cup I. Byl použit osvědčený motor Ing. Kouřila ve spojení se sekvenční šestistupňovou převodovkou. Na ocelový skelet byly použity karbonové karosářské díly pro snížení váhy vozu. Všechny tři vozy pak jsou vyvedeny do typicky žluté týmové barvy, podobně, jako v loňském roce.

Bohužel, už v této chvíli na začátku sezóny musíme důkladně zvažovat další účinkování v seriálu MČR ZAO v D4. Přístup hlavní autority seriálu, kterou je Federace automobilového sportu Autoklubu České republiky ( FAS AČR) nás nutí k vážnému zamyšlení, jak dál v této sezoně. Podmínky, které nám byly pro tuto sezónu nastaveny, jsou tak nevýhodné, že máme oprávněnou obavu o budoucnost a stav celého MČR do 2000 ccm. Nechceme se dostat do pozice těch, kteří bojují o nejvyšší mety v konkurenci pouze 5 - 8 startujících.

V případě, že by k tomu mělo dojít, upustíme od startů Roberta Pláteníka v MČR a to i přes to, že by měl obhajovat loňské vítězství. Pak bychom přesunuli naše starty, byť neradi, do zahraničních seriálů. Naše účast na jednotlivých podnicích je poměrně finančně nákladná. Nechceme a ani nemůžeme prostředky, které máme k dispozici na jednotlivé závody, promrhat na grotesky typu, kdy se na start českého mistrovského závodu postaví 4 – 5 řad vozů (8-10 startujících).

Bez ohledů na temné vyhlídky českého okruhového mistrovství bychom Vás touto cestou rádi pozvali na první brněnský mistrovský víkend. Držte nám palce, děkujeme…

 

Pfeifermotorsport V Brně 20.4. 2010 Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Wolfgang Kaufmann - LMS 2010 na Poul Ricard 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose