www.car.cz
 

Alfa v Mostě udržela pozice a tým se těší do Brna
     tisková zpráva


 ALFA ROMEO 147 E2000 - UDRŽENÍ POZICE
 
Po delší letní přestávce pokračovalo Mezinárodní mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruhu čtvrtým podnikem ve dnech 14.-15. srpna 2004 na okruhu v Mostě.
 
„V druhé polovině sezony 2004 jsme potvrdili naší pozici v první třetině celkového umístění ve třídě do 2000ccm s vozem ALFA ROMEO 147 E2000. Ve vytrvalostním závodě na tři hodiny jsme obsadili celkové 12. místo z 34. posádek. V naší třídě do 2000ccm jsme obsadili výborné 6. místo z 15. posádek. Do celkové tabulky jsme si tak připsali dalších 5 bodů. Výsledek mohl být ještě o místo lepší, jelikož jsme zaznamenali u polské posádky na třetím místě, že podle součtu ujetých kol a délky doby na trati, byl jeden z jejich jezdců o tři minuty déle, než je stanovena maximální možná doba jednoho jezdce na trati a navíc této posádce v samém závěru závodu došel benzín a jezdec zajel do tankovací zóny až za boxovou zdí z trati, což je zakázáno a neprojela boxovou komunikací.
 
Očekávali jsme penalizaci od ředitelství závodu, ale ta bohužel nepřišla… Pro nás je to další zkušenost pro příští závody, kdy budeme důsledně kontrolovat i tyto prohřešky konkurence tak, abychom  mohli podat oprávněný protest.“. Vysvětluje Jana Skýbová, sportovní manažerka teamu
 
Letošní sezona je velice dobře obsazena v naší třídě. Naši největší soupeři jsou vozy Renault Clio Cup, které jsou již za osm sezon na tratích dobře připraveny a mají na nás technický náskok. Tentokrát nás bohužel všechny čtyři Clia předjeli. Musíme nasadit do našeho vozu uzávěrku diferenciálu, abychom byli schopni dosahovat shodných času. Naše Alfa 147 je motoricky velice dobře připravena  a například některé mostecké pasáže jako je rovinka s retardérem je pro nás naprostou lahůdkou s možností vyvinutí maximální rychlosti. Závod se rozjížděl velice slibně a po prvním střídání jsme byli delší dobu i na pátém místě. V samém závěru závodu ještě začalo poprchávat a to už bylo jasné, že z minulých zkušeností nikdo nepojede na doraz a celkové umístění zůstane nezměněno.“ Říká Robert Lucák, jezdec.
 
 
„Pro mě byl závod osobně další motivací do budoucna. Naše Alfa Romeo 147 má ještě mnoho rezerv. Pevně věřím, že po nasazení a vylepšení technických specifikací vozu budeme v samém závěru sezony bojovat o medailové umístění. Musím opět poděkovat mechanikům za jejich práci v průběhu celého víkendu, kdy panovala výborná a klidná atmosféra celého teamu.“ Dodává Zdeněk Duda, jezdec.
 
Předposlední závod sezony se jede na brněnském okruhu ve dnech 24.- 26.9.2004 – Podzimní cena Brna opět vytrvalostním tříhodinovým závodem DIVIZE 4.
 
tisk info
RACING HARDWARE TEAM

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose