www.car.cz
 

Finalisté druhého ročníku soutěže F1 ve školách jsou jasní
     26.4.2010 00:22 - tisková zpráva


Známe dvanáct finalistů druhého ročníku soutěže F1 ve školách - (25.04.2010)

Poslední dubnový víkend rozhodl o kompletní dvanáctce finalistů celostátního kola středoškolské vzdělávací soutěže Formule 1 ve školách. Druhé semifinálové kolo se odehrálo ve Střední průmyslové škole a jazykové škole v Kolíně, kde o postup bojovalo celkem sedmnáct týmů. Z prvního místa se radoval Blood Elites Cool Team.

Národní kolo Čech rozhodlo o druhé šestici finalistů, které doplní šest nejlepších týmů z Národního kola Moravy. Všech dvanáct týmů se na začátku června utká v celostátním finále, kde hlavní cenou bude účast v celosvětovém finále v Singapuru. Z vítězství se v Kolíně radoval Blood Elites Cool Team, který na stupních vítězů doplnily stáje BlueForce a LeniCars. Na dalších postupujících místech se umístily týmy Pro Driven, SVoT Racing Team a Fugu.

Vyhlášeny byly také kategorie nejlepší konstrukce modelu, nejlepší marketing a nejrychlejší model. Konstrukce modelů byla na vysoké úrovni a porota měla opravdu těžký úkol. Cenu nakonec převzal Blood Elites Cool Team. Také z marketingového hlediska byly týmy vyrovnané. Ten nejlepší přidělila porota stáji Pro Driven. Nejrychlejší čas zajel na pětadvacetimetrové dráze vítěz prvního ročníku středoškolské vzdělávací soutěže Blue Force.

V rámci závodního víkendu se jednotlivci zúčastnili doplňkových disciplín Knock-out závodu a 3D puzzle. Sobotní boj o nejmenší reakční čas v Knock-out závodě vyhrála Nikola Koukalová (Top Technik), v neděli zvítězil Filip Kyloušek (Green Force Team). V sobotu byl v sestavování puzzlů nejrychlejší David Kučera (Blood Elites Cool Team) před Alešem Kozlovem (Top Technik) a Petrem Bartoněm (Czech Formula Racing Team). Nedělní závod s časem vyhrál Lukáš Dufek (Royal Riders) před Tiborem Krejčím (VMPrider) a Jiřím Vondrou (OrFor).

Nedělní hlavní závod odstartoval motocyklový závodník Lukáš Pešek a radní Středočeského kraje pro školství a sport PaedDr. Milan Němec. Výše zmínění hosté si také vyzkoušeli svou reakční rychlost na zkušebním modelu. V rámci nedělního programu proběhla autogramiáda Lukáše Peška, který v letošní sezóně hájí barvy italského týmu Matteoni CP Racing v nově vzniklé třídě Moto2 mistrovství světa silničních motocyklů.

„S přístupem týmů ve druhém ročníku jsem spokojená. Musím uznat, že se úroveň zvýšila. Zároveň obdivuji a děkuji všem týmům, které se do projektu zapojily a měsíce tvrdě pracovaly. Nyní máme před sebou celostátní finále, kam postoupila dvanáctka nejlepších. Porota v Brně vybere tým, který nás bude v září čestně reprezentovat v celostátním finále v Singapuru,“ uvedla manažerka projektu Ilona Talašová.

Výsledky Národního kola Čech:

1. Blood Elites Cool Team
2. BlueForce
3. LeniCars
4. Pro Driven
5. SVoT Racing Team
6. Fugu

 Představení F1 ve školách
Formule 1 ve školách je celosvětová vzdělávací soutěž zaměřená na studenty středních škol. Jednotlivé týmy složené ze studentů ve věku 15-19 let mají za úkol navrhnout, zkonstruovat, analyzovat, vyrobit, testovat a závodit s modelem vozu formule 1. Model je navržený v softwaru CAD a následně zhotovený pomocí CNC frézky z balzy. Model je poháněný bombičkami CO2. Součástí soutěže je také marketingová identita týmu, sponzoring a ústní prezentace.

Kalendář závodů F1 ve školách 2010:

24. – 25. 4. Národní kolo Čech, SPŠ Kolín, Heverova 191
5.6 Celostátní finále ČR, Autosalon Brno
18. – 26. 9. Světový šampionát 2010, Singapur

Oficiální web soutěže www.f1veskolach.cz
Facebook http://www.facebook.com/pages/Praha-Czech-Republic/Formule-1-ve-skolach/201855115378
Majitel licence pro ČR a SR
a organizátor www.bpa.cz

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   F1 ve školách 2010 odstartovala, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose