www.car.cz
 

Rallyecross odstartoval v Sosnové
     26.4.2010 00:27 - tisková zpráva


MOGUL RALLYCROSS SOSNOVÁ
24. – 25. 4. 2010


Zeman, Kalný a Častoral vítězí v Sosnové

K úvodnímu závodu Mogul rallycross Sosnová, který byl součástí Mezinárodního mistrovství České republiky a FIA – Zóna střední Evropy se v pěti divizích dostavilo šest desítek jezdců, které doplnilo ještě osm jezdců v divizi Kartcross.

Z přihlášených jezdců do Global Assistance Racing Areny nedorazili ze špičky jen Peter Kotan v divizi 1 a Eduard Leganov v D1A. Ale tím závod rozhodně neutrpěl, naopak diváci viděli za krásného slunečného jarního počasí pěkný sport a nemuseli vůbec litovat, že na sosnovský autodrom přišli. V neděli bohužel neviděli už Tomáše Kotka, dvojnásobného mistra Evropy, pro kterého skončil závod z důvodu technického problému již v sobotu.


V divizi 1 prošel kvalifikačními jízdami nejlépe ing. Marek Zeman s Fordem Fiesta, který vyhrál obě rozjížďky a čtyři kola na sosnovské trati zajel o více než dvě sekundy rychleji než Guttorm Lindefjell se Škodou Fabia. Norský jezdec se do finále kvalifikoval jako třetí, když jednu sérii vyhrál a jednou byl třetí. Vedle Zemana se do první řady postavil Maďar Zoltán Hersányi s Mitsubishi Lancer, jenž si na své konto připsal dvě druhá místa. Šestici jezdců pro hlavní jízdu dne doplnil Peter Ramler, jemuž se tentokrát nedařilo a účast v hlavním finále si vybojoval až po vítězství ve finále B.

Po startu šel do vedení hned Zeman, sledovaný Lindefjellem a Otakarem Výborným. Náš jezdec se ukázal jako velký taktik, neboť s Joker lapem vyčkal prakticky až do samého závěru, kdy si už vybojoval před svými soupeři slušný náskok, a Lindefjellovi tak nedal nejmenší šanci. Za touto dvojicí projel cílem Otakar Výborný s Mitsubishi Lancer před Peterem Ramlerem s vozem SEAT Leon. Do Mezinárodního mistrovství ČR ani do FIA – Zóna střední Evropy nemohl být však norský jezdec klasifikován, neboť nepochází ze země Evropské unie.

V Divizi 1A si pole position pro finále zajistil Zdeněk Čermák se Škodou Fabia, dvěma nejlepšími časy a také Petr Bílek, který rovněž s Fabií jednu kvalifikaci vyhrál, a jednou dojel druhý. Druhá řada patřila Jaroslavu Kalnému s Peugeotem 206 (2. a 3.), jinak nejrychlejšímu muži tréninku. Start se podařil nejlépe Čermákovi, kterého sledoval Bílek, ale už v první zatáčce si pořadí vyměnili. Kalný jedoucí na třetím místě zajel už v druhém kole do Joker lapu, což se později ukázalo, jako perfektní tah. V následujícím kole se totiž při výjezdu z Joker lapu dostal Čermák do kolize, čímž pro něj závod skončil. V předposledním kole musel do Joker lapu chtě nechtě Bílek, čehož využil Kalný a zvítězil. Třetí místo vybojovala po zásluze dcera Michaela Kalná.

Přestupem do divize 4 si Roman Častoral slibuje možnost bojovat o další titul mistra republiky, a v Sosnové k němu udělal první krůček. Vyhrál obě rozjížďky i finále a připsal si tak plný počet bodů. Na druhém místě dojel Jakub Bittman s Peugeoetem 206 a třetí rakouský jezdec Josef Strobl s Mazdou RX8, jedním z nejhezčích vozů startovního pole.

Pořadatelé touto cestou děkují společnosti Global Assistance, generálnímu partnerovi Racing Areny Sosnová a firmě Mogul, hlavnímu partnerovi úvodního závodu rallycrossové sezony 2010.

Podrobné informace na www.rallycross-sosnová.cz  



Výsledky

Divizi 1
1. Marek Zeman Ford Fiesta T16
2. Otakar Výborný Mitsubishi Lancer
3. Peter Ramler SEAT Leon Cupra
4. Zoltán Harsanyi Mitsubishi Lancer
5.Alois Höller Ford Focus
6. Ondřej Beneš Škoda Fabia RX Cup






Divize 1A
1.Jaroslav Kalný Peugeot 206
2.Petr Bílek Škoda Fabia
3. Michaela Kalná Peugeot 206
4.Václav Veverka jun. Peugeot 106 Maxi
5.Stanislav Šusta Škoda Fabia
6.Zdeněk Čermák Škoda Fabia

Divize 4
1.Roman Častoral Opel Astra OPC
2.Jakub Bittman Peugeot 206
3.Josef Strobl Mazda RX8
4.Jiří Kazil VW Golf
5.Sven Förster VW Golf
6.Karel Václavík VW Golf


Jindřich Lasík
Tiskové středisko, 25.4.2010

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Nepřehlédněte !!! Trucktrial v Milovicích 2010 objektivem Pavla Pustějovského

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose