www.car.cz
 

Rakouský Rechberg odstartoval evropské kopce. Překvapil náš Kostruh
     26.4.2010 17:27 - Malý Antonín


Rakouský Rechberg je za námi

Tradiční rakouský úvod sezóny vrchařů se těší veliké pozornosti fanoušků, neboť tradičně ukazuje tento sport v tom lepším podání a je přehlídkou případných novinek.

Jednou z méně příznivých stránek úvodu sezóny je i sledování dodržování nařízení úřadů a tak jsme všichni novináři dostali kategorický zákaz přístupu k trati , jako důsledek tragedie na loňském St. Antonu , jediná možnost práce pro foto a video byla z diváckých prostor, argumentace o podepsání ručení odpovědnosti a pohybu v bezpečných místech neprošla. Rakouský autosport to zkrátka nemá jednoduché.

Bohatě obsazený závod byl plně v režii úřadujícího mistra Evropy Simona Faggioliho – Nový rekord trati posunutý o několik vteřin je důkazem. V stáji Osella je ovšem i David Kostruh a ten ukázal schopnost s geniálním autem, jakým je jejich FA30, zajet na samotné špici – dvě naprosto vyrovnané závodní jízdy daly výsledek z říše snů – 3 místo absolutně.

Mezi Oselly se dostal známý střelec Jaro Krajčí , který na Rechbergu umí .

Nováčci v nevyšší kategorii jeli, to co předem oznámili – seznamování s technikou.
Milan Svoboda v prvním tréninku ustál krizovku s roztrženým brzdovým kotoučem a po opravě i dík třem tréninkovým jízdám odtrénoval a zajel závod na desátém místě celkově.

Rovněž Václav Janík uskutečnil svoje předsevzetí a jel tak aby poznal vše o odlišné technice a výsledkem je 14. místo. To ovšem je v neobyčejně silné konkurenci Italů s F3000 , kteří ME asi nepojedou

Kompletní výsledky jak historiků , tak soudobých aut jsou k dispozici  a tak asi řeknou vše podstatné.


připravil : Tonda Malý

 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Rechberg 2010 objektivem Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose