www.car.cz
 

Mistr Evropy 2009 Václav Janík poprvé s F 3000 na Rechbergu
     27.4.2010 23:33 - tisková zpráva


Start evropského mistrovství v závodech automobilů do vrchu, proběhl o víkendu v rakouském Rechbergu. Team Nutrend racing zde zastupoval Václav Janík s vozem Lola B02/50I, se kterým startoval ve skupině E2.

V sobotu byly organizátory již tradičně pořádány celkem tři tréninkové jízdy, z nichž třetí jízda nebyla povinná. Václav Janík, který si během dvou jízd vyjel v celkové klasifikaci celkové dvanácté místo, po třetí jízdě skončil čtrnáctý. 

Samotnému nedělnímu závodu, který probíhal ve dvou závodních jízdách jejichž časy se na konci sčítaly, počasí přálo. Během první jízdy měl Janík problémy při startu, kdy ztratil cenné vteřiny, které již během druhé jízdy nezvládl dohnat. Výsledem tedy bylo konečné čtrnácté místo v absolutní klasifikaci.

I přesto, že pořadí tomu nenapovídá, je team po prvním podniku nadmíru spokojen. Časová ztráta na ostatní - zkušenější soupeře není příliš výrazná a team se bude i nadále snažit o zisk co možná největšího množství zkušeností. Velké díky patří jezdci Milanu Svobodovi, který našemu teamu předal několik cenných rad.


Dalším podnikem evropského šampionátu bude portugalská Serra da Estrela, která proběhne již 8.-9. května 2010.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Rechberg 2010 objektivem Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose