www.car.cz
 

Po okruhovém stříbru v Brně se chystají pro změnu na Rallye Lužické hory
     28.4.2010 01:55 - tisková zpráva


Petr Kačírek s myšlenkami na Rally Lužické hory
 
Při Jarní ceně Masarykova okruhu Petrovi Kačírkovi z pražského Duck racing týmu  vyšel i tentokrát vstup do domácího okruhového šampionátu. Loni s Danem Suchým vyhráli vytrvalostní závod D4 třídy do 3500 cm3, letos Petr dojel s BMW M3 GTR druhý ve sprintu.
 
Stejně jako loni ve druhé polovině sezony se Petr také letos s týmovým kolegou Danem Suchým soustředí už jen na sprinty. Loni Dan vybojoval v šampionátu bronz, Petr skončil pátý. Tým přesto čeká náročná mnohem náročnější sezona, protože Petr vedle okruhů startuje i v mistrovství České republiky s Mitsubishi Lancer Evo VIII ve sprintrally a navíc si v květnu naplánoval i premiéru v mezinárodním šampionátu na Rallye Český Krumlov.
 

Při brněnské Jarní ceně sliboval sprint ve třídě do 3500 cm3 hodně napínavou bitvu, i když v ní nakonec chyběl obhájce titulu Dan Michl. V kvalifikaci potvrdil roli favorita Jirka Mičánek s novým Porsche 997 RSR, který zajel nejlepší čas, ale i jezdci Duck racing týmu potvrdili, že jsou dobře připraveni.

Dan Suchý skončil druhý a Petr Kačírek třetí. Start závodu se Petrovi povedl, i když měl v úvodním kole strkanici s Jirkou Mičánkem, ale dokázal se udržet v popředí a bezchybnou jízdou dojel za ním druhý. Dan měl smůlu, když na stadionu dostal zezadu ránu od jednoho ze soupeřů a s poškozeným vozem dál nepokračoval.

 
Po závodě Petr Kačírek poznamenal:

„Čekal jsem, že to bude hodně vyrovnaná bitva. K druhému místu mi pomohl dobrý start, ale pak i to, že jsem ustál dost nečekaný manévr Jirky Mičánka, který se vyhýbal kolizi svého bratra Tomáše s Peškovou a mě při tom poslal ven. Rychle jsem se ale dokázal vrátit a druhé místo ve třídě až do cíle udržet. Na rovinkách byli někteří soupeři rychlejší, ale v zatáčkách na tom je BMW velice dobře a toho jsem využil.

S druhým místem jsem před startem šampionátu nepočítal, ale vyšlo to. Naopak smůlu měl kolega Dan Suchý, který dostal ránu zezadu a s utrženým nárazníkem auto raději odstavil“, poznamenal Petr Kačírek, který po závodě v Brně už hlavně přemýšlel o tom, jak zvládne o prvním květnovém víkendu svůj druhý sprint na Rally Lužické hory a jaké to bude v Českém Krumlově.

 

Goodwill Media

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jarni Brno 2010 objektivem Jany Michlové

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose