www.car.cz
 

Roman Odložilík premiérově s Xsarou WRC nejrychlejší na Lužické
     4.5.2010 15:37 - tisková zpráva


V dramatickém souboji na Thermica rally nakonec dominoval Odložilík

Skvělé sportovní výkony řady posádek, dramatickou podívanou a atraktivní průjezdy, které se divákům líbily, nabídl 13. ročník Thermica rally Lužické hory, který se odehrál na 1. máje v okolí Hrádku nad Nisou.
V soutěži, která byla součástí zejména Eco Sun Mistrovství ČR ve sprintrally, Poháru ČR v rally a úvodní soutěží Lužického poháru – Lausitz Cupu, nakonec zvítězila posádka Roman Odložilík – Pavel Odložilík, kteří odstartovali do severočeské soutěže v české premiéře s vozem Citroën Xsara WRC. A jak se v cíli ukázalo, byla to premiéra pozlacená.

Předvedeným vozem i nasazením potěšili fanoušky rally. Absolutorium za předvedený výkon zaslouží i německá posádka Matthias Kahle – Christian Doerr jedoucí s octávií WRC. Dlouho odolávali „české přesile“, ale nakonec jim stop vystavila závada motoru. Soutěž skutečně vygradovala na závěčné erzetě, kde svým vítězstvím těsně porazili bratři Odložilíkovi vloni třetí posádku Štěpánek – Omelka. Velmi se radovali z konečné bronzové pozice Peták s Benešovou. Ti byli před startem do závěrečného měřeného úseku pátí. Trochu zklamán může být naopak z konečného umístění Josef Semerád, který dlouho držel třetí příčku a jel hodně pro oko diváka, ale po defektu klesl na osmé místo.

Hodně vysoko vystoupal mladík Martin Bujáček navigovaný zkušeným Josefem Králem. Devátá příčka se v tak silné konkurenci zřejmě nečekala. Desátá posádka Tošovský – Ernst se radovala z celkového prvenství v absolutním pořadí Lužického poháru. Otec a syn Hendrichovi zase vyhráli v Poháru České republiky v rally.
Ve třech erzetách byl po haváriích nařízen volný průjezd a byly následujícím posádkám byly přiděleny náhradní časy. Vždy šlo o bezpečnostní heldisko a fakt, že podle řádů nebylo možné do patnácti minut obnovit pokračování rychlostní zkoušky.

Přes již zmiňovanou složitou situaci v Hrádku nad Nisou se 13. ročník Thermica rally Lužické hory pořadatelsky povedl, a to zejména díky nesmírnému úsilí jak hlavních organizátorů, tak i desítek pořadatelů, členů záchranných složek, sponzorů, mětského úřadu i dalších pomocníků. Samozřejmě, že se na úspěšném průběhu a spokojenosti tisícovek diváků podílely velkou měrou soutěžní posádky, kterých dojelo na cílovou rampu 89 z původně 138 odstartovaných.

Karavana účastníků M ČR ve sprintrally a Poháru ČR v rally se nyní přesune do Vizovic, kde se uskuteční 15. května Rallysprint Kopná, druhý díl Lužického poháru se pojede v rámci Rajdu Karkonoski poslední víkend v srpnu. Centrum příštího ročníku Thermica rally Lužické hory se za rok opět přesune na již zrekonstruované hrádecké náměstí.

 

 

 


Hrádek nad Nisou 3.5. 2010 Pavel Vydra
Tiskové středisko TRLH ´10
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Lužická rallye 2010 objektivem Jana Šnábla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose