www.car.cz
 

Motocyklový závodník Lukáš Pešek a SEAT pokračují....
     8.5.2010 23:44 - tisková zpráva


„SEATy mi skvěle padnou do ruky,“ říká Lukáš Pešek
• Lukáš Pešek a SEAT pokračují ve spolupráci


„Snažím se jezdit podle předpisů, ale samozřejmě se mi to někdy vymkne z ruky, když mám tak sportovní auto,“ říká o svých zkušenostech za volantem Leonu FR Lukáš Pešek,
špičkový český účastník Mistrovství světa silničních motocyklů, který už čtvrtým rokem pokračuje v úspěšné spolupráci se značkou SEAT. „Závodník jako Lukáš je typem řidiče, který nejen ocení sportovně laděné vozy značky SEAT, ale svým přístupem k životu je osobností, která velmi dobře reprezentuje heslo „Auto Emoción“. Těší nás, že jsme se Lukášem dohodli i pro tuto sezónu,“ doplňuje Petr Táborský, vedoucí českého zastoupení značky SEAT.

V minulosti si Lukáš vyzkoušel většinu modelů značky SEAT. Jezdil sportovními modely Leonem Cuprou a FR, ale s potěšením řídil také Alteu XL a Exeo, se kterým v loňském roce cestoval po celé Evropě. „SEATy jsou super, skvěle padnou do ruky, mají krásný sportovní vzhled a perfektní jízdní vlastnosti“, hodnotí spolupráci se značkou Lukáš Pešek. „Teď jezdím krásným černým Leonem FR s automatickou převodovkou a jízda s ním je pro mne skutečné potěšení.“

Značka SEAT klade velký důraz na bezpečnost svých vozů pro posádku i ostatní účastníky silničního provozu. Tato filozofie velmi dobře koresponduje s rozhodnutím mladého závodníka Lukáše Peška, který se zapojil do bezpečnostní kampaně Nemyslíš – zaplatíš!, zaměřené na řidiče motocyklů. „Myslím si ze v zemích typu Itálie, Španělsko, Indonésie a podobně je to mnohem lepší, protože řidiči aut jsou k motorkářům ohleduplnější. Ale musím říci, že se u nás situace také postupně trochu zlepšuje,“ komentuje svoji účast v těchto bezpečnostních aktivitách Lukáš Pešek.

V sezoně 2010 Lukáš Pešek jezdí za italskou stáj Matteoni Racing. Zároveň s přestupem do jiného týmu přestoupil i do jiné kategorie, jenž nahrazuje původní 250cm3 a to do nově vzniknuvší Moto2.

A jak vidí Lukáš Pešek letošní sezonu? „Letos chci stavět především na jezdeckých zkušenostech, které jsem získal v uplynulých letech, na tvrdé přípravě bez zdravotních komplikací a spolehlivém týmu,“ říká 24letý jezdec, který v seriálu Mistrovství světa silničních motocyklů působí už osmým rokem. V České republice se budou moci příznivci těchto adrenalinových závodů s Lukášem Peškem setkat o víkendu 14. – 15. srpna.



*****
SEAT je mladistvý a sportovní výrobce automobilů ze Španělska. Značka nabízí jedinečný a inovativní design, nejmodernější technologie a mimořádnou úroveň preciznosti a kvality produktů.
Automobily značky SEAT vynikají atletickým pojetím a hospodárným provozem. Potěšení z jízdy je jednou z klíčových hodnot. Futuristický design všech vozů SEAT je nezaměnitelný a velmi přitažlivý. Zároveň se modely SEAT vyznačují vysokou úrovní funkčnosti a mimořádně příznivým poměrem výkon/cena. SEAT tím zpřístupňuje inovativní technologie širokým vrstvám zákazníků.
Domovem značky SEAT je Martorell u Barcelony, kde vzniká design a probíhá vývoj a z velké části i výroba těchto španělských automobilů. Současný výrobní program je tvořen modelovými řadami Ibiza, Leon, Altea, Exeo a Alhambra. SEAT je součástí koncernu Volkswagen Group.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Veteráni, včetně leteckých, na akci v Drahotuších objektivem A.a P. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose