www.car.cz
 

Škoda Auto na tuningovém srazu GTI u rakouského jezera Wörthersee
     8.5.2010 23:47 - tisková zpráva


ŠKODA AUTO NA 29. SETKÁNÍ GTI WÖRTHERSEE 2010
• Škoda Auto poprvé na tuningové akci GTI Wörthersee
• představení upravených modelů Škoda Octavia RS+ a Škoda Fabia RS+
• dva závodní speciály Fabia S2000

Škoda Auto se představí na tuningovém srazu GTI u rakouského jezera Wörthersee. Setkání proběhne 12. - 15. 5. 2010. K vidění zde budou designově upravené modely Fabia RS+ a Octavia RS+ a dva závodní speciály Fabia Super 2000. Upravené vozy, které pocházejí přímo z designérské dílny Škoda Auto, představí speciální optické pakety a barevné úpravy s využitím samolepicích folií.


Základem konceptu Fabia RS+ se stal model Fabia RS. „Upravená verze sériového modelu poukazuje na potenciál, charakteristickou čistou a jasnou stavbu těla modelu Fabia jako např. oddělení střechy spojitou linií oken. Dvojbarevná kombinace zdůrazňuje jedinečnou architekturu; zelená barva v sobě nese odkaz na úspěchy v rally motorsportu a unikátní propojení s S2000. Šedá reprezentuje sportovní výraz a jednoduchost doplněnou designovými detaily“, řekl Jozef Kabaň, vedoucí oddělení designu Škoda Auto.

Fabia RS+ byla připravena speciálně pro sraz u Wörthersee. Jasné tvarové sdělení zdůrazňuje optickou šířku modelu Fabia RS+, jeho silný charakter a kvalitu v detailech. Zvláštností jsou např. tmavé přední světlomety, které dodávají vozu pronikavý vzhled, stejně jako mřížka chladiče. Příď i záď dostala černý spoiler a difuzor a kapotu zdobí poprvé viditelné výdechy vzduchu. Interiér nabídne nové materiály v barvách konceptu a doplňují jej sportovní sedadla.

„Octavia RS+ má své kořeny v úspěšném sériovém modelu. Cílem konceptu je zdůraznit atraktivitu a individuální charakter modelové řady RS. Dvojbarevné lakování a designové polepy zdůrazňují eleganci, zatímco spoiler kit podtrhuje sportovní ražení vozu. Výrazný vzhled dávají vozu Octavia RS+ černě zbarvené přední světlomety a zadní sdružené svítilny z LED diod či nové materiály a barevnost interiéru“, dodal Kabaň.

Škoda Auto také představí dva závodní speciály Fabia Super 2000. Prezentovat je zde budou i jezdci Mattias Kahle závodící s podporou Škoda Auto Deutschland a Raimund Baumschlager jezdící za soukromý tým BRR. Škoda Fabia Super 2000 se poprvé na závodních tratích představila na Rally Monte Carlo 2009 v rámci továrního týmu Škoda Motorsport. Již ve svém prvním roce se stala plně konkurenceschopným soutěžním speciálem a slavila úspěchy jak v rámci továrního týmu, tak v rukou privátních týmů. V současné době tovární tým Škoda Motorsport vévodí šampionátu IRC v hodnocení jezdců i značek.

Prezentace značky Škoda se nachází na ploše 5 (vedle sesterské značky Seat) na celkem 200 čtverečních metrech. V roce 2009 se setkání GTI zúčastnilo na 5500 vystavujících a shlédlo jej přes 130.000 návštěvníků. Na téma celé akce, motosport a tuning, navazuje také doprovodný program
a atrakce jako např. „tetování“ pomocí techniky airbrush, simulace volného pádu či obří autodráha.


Evžen Krauskopf, Podniková komunikace
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Veteráni, včetně leteckých, na akci v Drahotuších objektivem A.a P. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose