www.car.cz
 

Všichni musí do konce roku 2010 vybavit nově autolékárničkou!
     10.5.2010 14:40 - tisková zpráva


Všichni řidiči mají povinnost vybavit své vozidlo do konce roku 2010 novou autolékárničkou

DOBRÉ DŮVODY, PROČ VYMĚNIT AUTOLÉKÁRNIČKU

Brno, 10. května 2010

Všichni řidiči mají povinnost vybavit své vozidlo do konce roku 2010 novou autolékárničkou. Je lepší starou autolékárničku doplnit chybějícími komponentami nebo raději koupit autolékárničku celou, kompletní? Přinášíme rady, jak se v této situaci zorientovat.

A hned na úvod - pozor pozor- na jiném místě našich stránek si právě o několik autolékárniček můžete zasoutěžit !!!!

V první řadě zkontrolujte expirační lhůtu vaší autolékárničky. Většina automobilů v ČR je vybavena prošlou autolékárničkou. Přitom podle vyhlášky autolékárnička být prošlá nesmí! Pokud tedy vozíte autolékárničku prošlou nebo se její expirování blíží, pořiďte si rovnou celou novou autolékárničku.

Celou novou autolékárničku by si měli pořídit také řidiči, v jejichž automobilu se nachází autolékárnička pochybné kvality. Nová vyhláška předepisuje právě zejména lepší kvalitu zdravotnických materiálů v autolékárničkách. Mnohé původní autolékárničky obsahují komponenty horší kvality než nyní legislativa ukládá, a tak i tyto lékárničky není vhodné doplňovat, ale raději kompletně vyměnit za nové.

Doplňování nových komponent, které aktuální vyhláška předepisuje, se tedy vyplatí jen těm řidičům, kteří mají autolékárničku kvalitní a relativně novou, to znamená, že expirační lhůta bude trvat např. ještě tři roky. Tito řidiči mohou využít doplňkový balíček, který lze na trhu najít např. od výrobce HARTMANN-RICO a obsahuje všechny potřebné komponenty k doplnění původní autolékárničky. K autolékárničce podle původní vyhlášky se musí totiž kromě často uváděné resuscitační masky a isotermické folie doplnit i mnohé další komponenty, jako jsou např. hotové obvazy se dvěma polštářky, delší škrtidlo atd. Nebylo by tedy časově ani cenově efektivní, shánět jednotlivé komponenty separátně.

Velkou pozornost autolékárničkám by měli věnovat i řidiči nových automobilů. Ačkoliv aktuální vyhláška platí již od září 2009, prodejci automobilů nejsou povinni vybavovat automobily autolékárničkami s novým obsahem. Zkontrolujte tedy, zda jste si ve svém novém automobilu nepřivezli autolékárničku, která bude platná pouze do konce tohoto roku. Autolékárnička s novým obsahem by měla být označena číslem aktuální platné vyhlášky MDCR 283/2009 Sb.

Více informací o autolékárničkách a nové vyhlášce najdete na www.autolekarnicka.cz

 

PR.

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2010, foto Jaromír Pazderník

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose