www.car.cz
 

Jan Kašpárek třetím jezdcem týmu FormulaStar
     13.5.2010 00:34 - tisková zpráva


Bratrský souboj pokračuje, Honza zpět ve formuli

18-ti letý Jan Kašpárek ze Šternberku se stal třetím jezdcem týmu FormulaStar. Kašpárek tak v Mezinárodním mistrovství České Republiky DIVIZE 3 doplní duo stávajících pilotů italských formulí Gloria - Jana Skálu a Lukáše Hanžla.

Jan Kašpárek si odbyl svůj závodní debut v roce 2007, kdy startoval ve vrchařském šampionátu s vozem Škoda Felicia skupiny E. Svou formulovou premiéru pak absolvoval na Jarní ceně Masarykova okruhu v sezóně 2009, ve které startoval v barvách domácího týmu Ecce Homo Racing Team za volantem formule BMW. Svou premiérovou sezónu na okruhu pak zakončil se ziskem 66ti bodů na 5. místě v konečném hodnocení republikového mistrovství.

Letošní závodní premiéra pak čeká Honzu již za necelé tři týdny v polské Poznani, kde se uskuteční v pořadí 3. a 4. závod letošní sezóny MMČR DIVIZE 3. O týden později si pak Honza \\\"střihne\\\" další zajímavý bonbonek, který bude mít podobu startu na domácí vrchařské trati, známe jako ECCE HOMO. Na start 30. Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu (5. - 6. června) ve Šternberku se mimo Honzy postaví také další jezdec týmu FormulaStar Lukáš Hanž a Honzův bratr Tomáš Kašpárek. Všichni tři budou startovat s formulemi Gloria, které budou stejně jako na okruzích osazeny litrovými motory Yamaha FZ1.

Jan Kašpárek, jezdec týmu FormulaStar: \\\"Mé pocity z formule Gloria jsou velice dobré a to ať už to beru jako krůček kupředu nejen v mé začínající kariéře, ale i pro celé mistrovství DIVIZE 3, protože je to relativně levné a zároveň velmi výkonné vozidlo, které dokáže překvapit. Již nyní se nemohu dočkat prvního závodu v Poznani.\\\"

Tisková zpráva Křenek Motorsport

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   8.Slovácký Okruh - moto Staré Město 2010 foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose