www.car.cz
 

Favorizovaní jezdci odmítají před předposledním závodem OC spekulace
     tisková zpráva


a
Předposlední boj je tady!
Favorizovaní jezdci odmítají plány a spekulace
 
Po dvouměsíční pauze se soukolí nejlepší české okruhové série opět roztočí naplno. Na start sprintu a dlouhého závodu se při jednom z nejprestižnějších závodních víkendů v republice postaví celkem devatenáct vozů. MATADOR Czech Truck Prix v je tradičním vrcholem motoristické sezóny na Autodromu Duhové Energie v Mostě a letos se koná poslední srpnový víkend.
V důstojné společnosti závodních mastodontů z FIA Evropského poháru trucků se účastníci Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu utkají už ve čtvrtém dvojzávodě z letošního celkem pětidílného seriálu.

O tom, že ani ve svém osmém ročníku závody pohárových octavií neztrácí nic ze své dravosti a divácké atraktivity, už bylo popsáno mnoho novinových stránek. A tak jen připomeňme, že letos se začínalo právě zde v Mostě, pohár pak pokračoval při brněnském LG Super Racing Weeekendu a třetí závody se, stejně jako loni, jely na začátku prázdnin na okruhu Grobnik u chorvatské Rijeky.
Letní pauzu jezdci rozhodně nevyplňovali jen odpočinkem na dovolených. Mnozí z nich se s octaviemi průběžně objevovali na mostecké i brněnské trati při soukromém testování, aby nevyšli ze cviku. Někteří, jako třeba Jiří Janák, Milan Maděryč, Jaroslav Páral, Michal Matějovský, Mirek Forman, Štefan Rosina, či Ivan Vršínský, přesedali i do jiných strojů a v tempu se udržovali účastí v Divizi 4 republikového okruhového šampionátu.
 
V posledním období ovšem stoupla četnost soukromého testování v Mostě, protože podle propozic se v týdnu před závody už na dotyčné trati trénovat nesmí. "Ověřujeme nastavení podvozku a porovnáváme výstupy z telemetrie s květnovými údaji," řekl minulý týden v mosteckých boxech Jiří Janák, který je v průběžném bodování na vedoucí pozici. "Na tu odpovědnost se snažím raději nemyslet, je to hrozně svazující. Musím se soustředit vždycky na konkrétní závod a neodvádět si pozornost jinam," dodal ještě na otázku, zda si dostatečně uvědomuje, že by se teoreticky mohl stát celkovým vítězem letošního ročníku. Podobně vyhýbavě a s trochou skepse mluvil i jeho stájový kolega z týmu Motorsport Kopecký, Štefan Rosina jr. "Ono to vždycky hrozně svádí k rozvíjení teorií a spekulací. Ale mě už loňská sezóna vyučila, že motoristický sport je závislý na velikém množství nejrůznějších okolností. Nechci a nebudu nic slibovat ani plánovat. Jediné,co můžu s klidným svědomím říci, je, že se budu snažit být co nejlepší v rámci možností," řekl púchovský student, držitel loňského titulu absolutního vítěze poháru.
 
"S Vaškem Brejlou jsme trochu nacvičovali jak si v závodě vzájemně pomáhat. Tedy spíš jak já mohu pomáhat jemu, protože mně už letos asi nepomůže nic," se sebeironií se zase nechal po testování slyšet Ivan Vršínský, kterého letos pronásleduje smůla v podobě nedokončených závodů. "Ze tří podniků jsem bodoval jen jednou při sprintu v Brně. V ostatních případech mě vždycky někdo trefil a vyhodil ven z trati," postěžoval si. Na mosteckou bitvu se chystá i domácí Jan Bohuslav, který zde v květnu hlavní závod vyhrál. "Ono je to ošemetné, letos to sice bylo vítězství, ale loni totální debakl. Doma jezdím rád, ale je to vždycky větší zodpovědnost, než venku. Každopádně se těším," konstatoval Honza.
Jak už zaznělo, průběžné hodnocení vede Jiří Janák, který má celkem 140 bodů. Těsně za ním je druhý Rosina (136 b.), třetí Došek (108 b.), čtvrtý Bohuslav (104 b.), pátý Dostál (101 b.), šestý Matějovský (85 b.) a sedmý Kopecký (71 b.). Ten už letos ale bodovat nebude, protože poslední dva podniky se mu kryjí se soutěžemi, v nichž exceluje za volantem fabie WRC.
 
Dodejme, že páteční volné tréninky se jedou ve 12,00 a v 15,20. Kvalifikace v sobotu v 10,20 a ve 14,00 hodin a v neděli 29. srpna pak dopoledne jezdci nastoupí v 11 hodin ke startu sprintu na 10 kol. Hlavní bitva dne, dlouhý závod na 20 kol bude odstartován v 15 hodin a 20 minut. Lesk závodům octavií v rámci MATADOR Czech Truck Prix 2004 dodá opět mnoho slavných osobností. Mezi jinými se objeví Jarek Janiš a  česká Super Star Šárka Vaňková. V rámci mosteckého podniku bude mimochodem také vyhodnocena soutěž  “O nejkrásnější Škodu Octavia“, vypsaná na začátku letošní sezóny.
(18.8. 2004)
 
tisk info
 Dušan Matouš – RING GROUP a.s.
 
 
Fotografie, audio a video záznamy ze závodů Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup 2004 jsou také na internetových stránkách www.cp.octaviacup.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose