www.car.cz
 

Divize 2 svého mistra zná, Švýcarské poháry také pěkné
     Vladimír Rožánek


Miroslav Horňák se po mosteckých závodech, konaných při Transgas Supersprint Challenge weekendu, stal mezinárodním mistrem České republiky v divizi 2 Po úvodním podniku v Brně, kde dokázal s pěkným náskokem zvítězit v obou jízdách, se ujal vedení. Při mosteckých závodech na jaře se mu o velkou bodovou ztrátu postarali účastníci Austria F3 Cupu a Trophy, kteří přivezli silné stroje F3. Ti se měli zúčastnit i závodů v srpnovém Mostě, ale přijel jen Rakušan Hoffmann, ale do žádného závodu nenastoupil, takže zbylo vítězství opět na Slováka Horňáka s formulí Renault Tatuus F2000. V závěrečném podniku v Brně již nemůže být překonán, a tak mají slovenští závodníci co oslavovat.
Z našich jsme letos zatím viděli v D2 jen mladoboleslavského jezdce Martina Matějčka s formulí Junior v teamu Rennsport Roessler, jako účastníka Lista Formel Masters. Ovšem tomu se v sobotu v Mostě nedařilo, když závod nedokončil a v neděli obsadil místo 8.
 
V Mostě se také odjely dva závody série Renault Clio Cupu, kde nebyla nouze o zajímavé okamžiky při předjíždění. Závodilo se v identických vozech Renault Clio. To je skutečný závodní automobil, který má pod kapotou 16-ti ventilový motor se šestistupňovou sekvenční převodovkou. Také druhý Švýcarský pohár Renault Trophy formel 2004 přinesl zajímavou podívanou na souboje Formulí Renault 2000, které po oba dny závodily zde v Mostě. Celkem se sešlo 10 těchto identických strojů.
 
 
Euro F2 Club se letos rozhodl uspořádat závody F2, které se v minulosti jezdily pod TGP a jezdci byli nespokojeni s funkcí druhých houslí pro starší stroje F1. Proto Švýcar O. Christen letos tuto sérii zorganizoval a chce nabídnout divákům trochu zapomenuté stroje F2. Dva závody ze šesti letos plánovaných se odjeli v Mostě a v budoucnu by tato série mohla zaujmout svým historickým pojetím. V Mostě dominoval Švýcar Fischer s vozem Marsch 772 z roku 1977, se kterým dříve jezdil Marc Surer.
 
Vítězové jednotlivých závodů
 
D2 Sobota a Neděle
Miroslav Horňák – formel Renault F2000
 
Clio Cup Sobota a Neděle
Daniel Hadorn CH – Renault Clio
 
Formel Renault F2000 Sobota
Julien DUCOMMUN /CH  Formel Renault 2000
 
Formel Renault F2000 Neděle
David OBERLE /CH  Formel Renault 2000
 
Euro F2 Sobota a Neděle
Christian FISCHER /CH  March 772 2000/1977
 
Ostatní výsledky naleznete na stránkách Autodromu Most.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose