www.car.cz
 

Na Jankóvě Vŕšku pojedou vrchaři
     19.5.2010 23:48 - tisková zpráva


Již třetím dílem bude tento víkend pokračovat na Jankóvě Vŕšku mezinárodní seriál v závodech automobilů do vrchu Liqui Moly Berg Cup 2010. Závod na trati dlouhé 3700 metrů se uskuteční nedaleko Bánovců nad Bebravou v obci Uhrovec a bude započítáván nejenom do IHA Mistrovství střední Evropy 2010, ale i do IHA Majstrovstva Slovenska 2010.

Vyhlášenými vítězi budou nejenom nejlepší jezdci v obou absolutních pořadích, ale i třídách, Juniorské a Dámské trofeji. Pořadatelem závodů je ZTŠČ Motorsport Bánovce n./Bebravou. V přihláškách na tento závod registrují více jak 110 jezdců ze Slovenska, České republiky, Polska a Francie.

Mezi největší favority závodu patří bezesporu vedoucí jezdec celkového pořadí seriálu Aleš Mlejnek. S formulovým vozem Opel Lotus bude chtít potvrdit velmi dobrou formu i zde. Velkými soupeři mu budou určitě Michal Novický s další formulí Reynard 032 F3 a Miloš Zmeškal na Dallaře F3. Mezi „plechovými“ vozy hledejme favority závodu mezi Davidem Komárkem, který bude startovat s vozem Mitsubishi Colt Evo 550+, Jiřím Špalkem s Mitsubishi Lancerem WRC 05, Tomášem Erdélyim na BMW M3 GTR či Martinem Zemanem na Mitsubishi Lanceru Evo VI.

Diváci se mohou těšit i na start motocyklových formulí v rukou Petra Pleši (Reynard 09 Ninja) či poláka Roberta Steće (Intech RS 010 Suzuki). Na startu nebudou chybět ani historické vozy včele s Liborem Jelínkem na BMW 3.5 CSLi, Romanem Dokoupilem na Škodě 130 RS, Pavolem Gallem na Fiatu 128 Sport Coupe či Janem Osladilem na Formuli Škoda MTX 1-01. Mezi slovenskými jezdci je určitě favoritem IHA Majstrovstva Slovenska Tomáš Erdélyi. O nejvyšší příčky se bude chtít porvat i Peter Vahančík startující s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII, Matúš Lorinčík, Vladimír Lalik či Radomir Čikor (všichni Mitsubishi Lancer).

Technické a administrativní přejímky začínají pro jezdce v pátek od 16,00 hodin do 21,00 hodin. V sobotu a neděli od 6,00 do 7,00 hodin jsou pouze přejímky administrativní. Tréninkové jízdy začínají po oba víkendové dny v 8,00 hodin, samotný závod začíná vždy od 13,00 hodin. Veškeré informace o tomto závodě či celém seriálu naleznete na webových stránkách www.berg-cup.cz. On-line výsledky z těchto závodů budou rovněž na výše uvedené webové stránce nebo na  www.timing.sk

PR.

 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Evropské kopce 2010 objektivem Tondy a Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose