www.car.cz
 

Petr Válek s kolegy ve zmoklém jarním Mostě rychlejší
     20.5.2010 00:05 - Pavel Jelínek


Petr Válek ve zmoklém jarním Mostě zrychlil
 
Ostravský závodník Petr Válek si po víkendovém okruhovém klání v severočeském Mostě pochvaluje především zrychlení svého BMW. Nyní se chystá na závody evropské zóny do polské Poznaně.
 
Do BMW M3 GTR týmu Válek Autosport v Mostě usedli kromě šéfa a zároveň jezdce Petra Válka také Milan Vaňkát a Marcel Kusín, s nímž mimochodem v lednu Petr vybojoval bronz na 24 hodinovce v Dubaji. Závod v Mostě, který provázelo dosti nepříznivé počasí, i když v neděli již nepršelo, se podařilo výborně rozjet, ale v poslední, tedy třetí hodině vytrvalostní bitvy, se Milan Vaňkát hned po vystřídání pomalu vrátil do boxů. Po otevření kapoty mechanici zjistili, že došlo k ulomení táhla plynu. Závadu se podařilo opravit a posádka mohla závod nakonec dokončit na celkově 15 místě a pátém ve třídě.
 
Stejně tak poměrně dobře měl tým Petra Válka rozjetý úvodní závod tuzemské okruhové sezóny – Jarní cenu Masarykova okruhu v Brně. “Závod v Brně jsme měli rozjetý moc dobře, ovšem tomu se nedá říci závada, ale spíše přímo pech - prostě nám ulítlo kolo. V Mostě jsme přizvali do posádky Marcela Kusína, takže jsme jeli na dvě plánované zastávky. Vše fungovalo podle plánu až na závěrečnou hodinu, kdy nám prasklo táhlo plynu a tím jsme získali 11 minutovou ztrátu, s kterou se už dalo těžko něco dělat. Proto jsme dojeli až pátí. Ovšem jinak vše fungovalo a auto jelo bezvadně a potěšilo nás i jeho zrychlení. Auto mělo stále stejný výkon, nová převodovka fungovala bez závad a vše šlapalo jinak velmi dobře,“ komentoval mostecké klání Petr Válek.
 
Před opravou se modrý vůz držel na výborném 11 místě, ale nakonec dojel na již zmíněném 15. místě. „Konkurence sílí, ale my také a díky odstraněným problémům, které nás několik závodů vracely zpět, můžeme dále zrychlovat a to je výborné,“ pochvaloval si dále Válek.
 
Příští týden se tým chystá na zónové mistrovství v závodech na okruhu do Poznaně. „Chci startovat také v závodech zóny,“ dodává ostravský jezdec a pokračuje na téma vytrvalostní okruhové závody a jejich srovnání : „Vytrvalostní závody jsou vždy hlavně o klidné hlavě a koncentraci a samozřejmě o týmu, takže tuto věc společnou mají i třeba dvacetičtyřhodinovka a tříhodinovka. Ale jinak z pohledu odjetých několika 24 hodinovek je pro mě tříhodinovka delší sprint. V Mostě jsem jel pouze nedělní tříhodinovku, ale plánujeme i starty ve sprintech. Bylo podstatné odstranit všechny neduhy vozu a auto hlavně zrychlit, což si myslím , že se nám v Mostě povedlo. Takže pokud vše půjde podle předpokladů, tak budu startovat od příštího závodu také ve sprintech.“
 
Další víkend tuzemského MMČR divize 4 se pojede opět v Mostě a to již o prvním červnovém víkendu ve dnech  4.- 6. června 2010.
 
Tisková informace týmu Válek Autosport
 
Pavel Jelínek
Mediaservis, TV Motormix
 
19 května 2010
 
Související odkazy:                        http://www.valek-group.com
                                                        http://www.valek-tour.com 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jarní Most 2010 a Válkův tým s BMW M3 GTR

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose