www.car.cz
 

Brňan Tomáš Mičánek s Porsche na německém Nürburgringu čtvrtý !
     23.5.2010 00:35 - tisková zpráva


Brňan Tomáš Mičánek dojel na německém Nürburgringu těsně za medaílí!

Tomáš Mičánek dojel na Nürburgringu čtvrtý

Čtvrté místo obsadil v prvním závodě letošního německého seriálu Super Sport Porsche Cup na okruhu Nürburgring osmnáctiletý brněnský jezdec Tomáš Mičánek. V cíli měl na vítězného Švýcara Badera ztrátu 16,8 sekundy. Mičánek navíc dostal pohár za vítězství ve své třídě 7B. V neděli v 11:00 hodin čeká na Tomáše Mičánka druhý závod.
Navzdory svému prvnímu startu na Nürburgringu se Tomáš Mičánek prosadil už v kvalifikaci.

Ještě sedm minut před koncem dokonce držel mezi 39 startujícími překvapivě pole position. V závěru ale favorité vytáhli své trumfy a Tomáš klesl na páté místo.

V samotném závodě Tomáš doplatil na opatrnější start. "Ztratil kontakt a propadl se o dvě místa. Špice mu zhruba o osm sekund odjela, v závěru se sice dotahoval na zkušenou Němku Halmovou. K pořadí na stupních vítězů mu chybělo šest sekund. Potěšitelné je, že v průjezdech na jedno kolo držel krok s nejlepšími," uvedl šéf stáje a závodníkův otec Jiří Mičánek senior.


Výsledky
1. Bader (Švýc.), 2. Dolens (Něm.), 3. Halmová (Něm.), 4. T. Mičánek (ČR)..

Ji Po

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FIA GT1 World Championship Brno © DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose